JJ Redick analitik ve içgüdü arasında denge bulmaya çalışıyor

Badem

Member
Lakers'ın yeni baş antrenörü JJ Redick rakamlardan birine baktığında çaylaklarından biri olan Bronny James'in takımın ilk antrenmanında kadrodaki herkesten daha fazla hareket yaptığını keşfetti.

“Antrenmandan önce Bronny'nin yanına gittim ve 'Dostum, altı mil koştun' dedim. O da 'Evet biliyorum' dedi. Yani birisi bunu zaten onunla paylaşmıştı,” dedi Redick Çarşamba günü. “Bir oyuncu olarak deneyimimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü tüm bu takip işlerinin en sonunda yer almam gerekiyordu. Ve bu, özellikle yaşlandıkça, sadece kapasitemi ve yükümü ölçmek açısından benim için önemli olan bir şeydi. Ve eğer bir erkekte güçlü bir birikim varsa ve kendini iyi hissediyorsa, bu onun için önemli bir bilgidir.”

Ancak bu herkes için önemli değil; Redick'in giyilebilir teknoloji, yüksek çözünürlüklü kameralar ve antrenman tesisinde jantların yakınındaki sensörler aracılığıyla toplanan bilgileri nasıl kullanacağı ve yayacağı konusunda bir iğne yapması gerekecek – hepsi farklı bilgileri ölçüyor ve verileri günlüğe kaydediyor .

Anthony Davis, “Rakamlar umurumda değil” dedi. “Sayılar hiçbir şey değil. Ortalama 50 olabilir. Eğer son sıradaysanız, mesela sezondan ne elde edersiniz, 'Ah, ortalama 50'ydiniz.' Bunun için hiçbir şey alamazsın. Kazanmak, şampiyonluklar kazanmak üzereyim.

“Yani bu benim için önemli değil.”

Yeni koçu için bunun önemli olduğu açık; her şey öyle.

Redick'in büyük ve küçük konularda yabani otların arasına karışmaya eğilimli olduğu kuşkusuz. Bu yılın başlarında LeBron James, Redick'e antrenmanda DJ'in hoş bir dokunuş olacağını düşündüğünü söylemişti. Ekip, tesisteki iki gün boyunca DJ Meel'i ağırlık odalarının yanındaki köşeye yerleştirdi. Ve Redick bu ortamı beğendi.

“Futbolcular mutluysa ben de iyiyim” dedi.

Ancak bilgi tutkusu söz konusu olduğunda yalnız değil. İlk NBA kadrosunu oluştururken etrafının aynı şeyi öğrenmek isteyen insanlarla çevrili olduğundan emin olmak istediğini söyledi.

Redick, “Daha fazla bilgi daha iyidir” dedi. “Ben de bu şekilde… işe aldığımız herkese bu, onlara söylediğim önemli bir şeydi. 'Otların arasına girmek ister misin?' 'Evet, yabani otların arasına girmek istiyorum. Evet.' Olabildiğince fazla bilgi.”

Ancak Redick, analitiklerin NBA alanına girdiğini gören her oyuncu gibi, kurulması gereken bir denge olduğunu ve aşırı bilgi yükünün, fiziksel aşırı yükleme kadar sakatlayıcı olabileceğini biliyor. Ve sizin için önemli olan şeyleri, sizin kadar umursamayan oyuncularla paylaşmanın da bir sanatı var.

“Eski bir oyuncu olmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Açıkçası rakamlar yalan söylemiyor. Ve rakamlarda pek çok gerçek var. Ancak oyunda aynı zamanda bir akış ve his de var” dedi gardiyan Austin Reaves. “Ve onun eski bir oyuncu olması nedeniyle oyunlardaki iniş çıkışları ve rakamlardan uzaklaşılması gereken durumları bildiğini biliyorum. Ancak sizin de söylediğiniz gibi, o büyük bir analiz-sayı uzmanı ve ben de bu konuya daha fazla dalacağım ve kendimin de daha iyi olabileceği yolları göreceğim için çok heyecanlıyım.

… Geçmişte bunların hepsini temizlemiştim. Dün ilk kez antrenmanlarda ne kadar koştuğuma baktım. Beş mil kadardı. Daha çok hissetmeye ve akışa ayak uydurmaya eğilimliyim. Ama aynı zamanda neyin işe yarayıp neyin yaramadığını gerçekten görmeniz için size destek veren veya biraz destek veren sayıların olduğu durumların da olduğunu düşünüyorum.”

Notlar

Davis, Çarşamba günü LeBron James ve Bronny arasındaki canlı aksiyondan eğlenceli bir ileri geri hikaye paylaştı. Davis, “Burada olmak ve buna pratikte tanık olmak harika” dedi. “Ve Bronny bugün onun üzerinden bir üçlük attı. Herkes Bronny'nin lehine konuşuyordu. Sonra Bron geldi ve birine zorbalık yaptı. Az önce çıkardım [him] — Kim olduğunu unuttum — ve turnike aldım. Bronny geldi ve sanırım Austin'in üzerinden bir üçlük daha attı. Ve Bron topu istiyordu. Yani, eşleşmemiş olsalar da rekabetin orada olduğunu görebiliyorsunuz. Ve görmeyi sevdiğimiz şey de bu.” … Cam Reddish, ayak bileği ağrısı nedeniyle sınırlı bir katılımcı olarak kaldı, ancak sakatlığı Salı gününden bu yana iyileşti. … Lakers'ın, tecrübeli oyuncularını sezon öncesi dönemde nasıl kullanacaklarına dair bir planı var, ancak bunu henüz paylaşmıyorlar. … Takımın ilk iki sezon öncesi maçını oynayacağı Palm Springs'e gitmeden önce perşembe günü erken bir antrenman yapması planlanıyor.