İnternet, JJ Redick'in Lakers koçu olmasına yardımcı oldu. Artık fişi çekildi

Badem

Member
JJ Redick'in olmak istediği yer olan basketbol sahası yapı sunuyor. Sahanın çevresini işaretleyen çizgiler saha içi ve saha dışı arasında ayrım yapar. Oyunun kuralları zanaatın ödüllendirilmesini sağlar.

O yer, saha, Redick'i bir yıldız yaptı; Duke basketbol tarihinde tüm zamanların en skorer ismi. Bu onu zengin yaptı; Orlando Magic, Milwaukee Bucks, Clippers, Philadelphia 76ers, New Orleans Pelicans ve Dallas Mavericks'ten kazandığı yaklaşık 118 milyon dolarlık maaşla.

Ancak bu durum Redick'i Lakers yedek kulübesine götürmedi, en azından tek başına. Redick'i Lakers'a götüren gerçek yol koaksiyel kablolar, modemler ve Wi-Fi sinyalleriyle kaplıydı ve acı verici ve bazen de güzel bir şekilde yapısızdı.

Lakers, Redick'i bu bahar takım tarihinin 29. baş antrenörü olarak işe aldığında, eski bir üniversite yıldızından, değerli bir kıdemli lider olmadan önce ligin en iyi şutörlerinden biri olarak rol üstlenmek zorunda kalan bir piyango seçiminden daha fazlasını elde ettiler. . Basketbolun internetteki alternatif gerçekliklerinin öncüsü ile bir ortaklığa imza attılar.

Ama şimdi JJ Redick fişi çekmeye hazır.

Redick, Haberler'a “Benim tweet attığımı veya IG'de herhangi bir şey paylaştığımı görmeyeceksiniz” dedi.

Artık ThreeFourTwo Productions ile hiçbir podcast'e ev sahipliği yapmayacak. LeBron James'le birlikte yürüttüğü basketbol stratejisi şovu “Mind the Game”e devam etmeyecek. X'teki 328.700 küsur takipçisiyle etkileşimde bulunmayacak veya Instagram'daki 366.000 takipçisi için içerik yayınlamayacak.

Haziran ayından bu yana ikisine de mesaj göndermedi.

“Sosyal medyanın ve Twitter’ın pek çok faydasının olduğunu düşünüyorum. Olmam gereken yerde sahip olduğum bant genişliği… bunu da anlamalısınız ve baş antrenör olan birkaç yakın arkadaşımla konuştum, çocuklarınız olduğunda bant genişliğim, bu konuda bir niyet olmalı evde olduğunuz zaman. Redick, baş antrenör olarak ilk antrenman kampından iki hafta önce şöyle konuştu: “Ve ofiste geçirdiğim zamanlar. “Bu hafta sonu personel olarak verimlilik hakkında konuştuk. Yaptığım her şeyin verimli olması gerekiyor. Twitter'da vakit geçirmek, baş antrenör olarak zamanımı verimli kullanmak anlamına gelmiyor.”

Açık olmak gerekirse Redick tamamen yer altına inmiyor. Daha önce sosyal medyayı bırakmıştı ve bu deneyimin özgürleştirici olduğunu fark etti; ancak NBA oyunculuğundan profesyonel yayıncı ve yorumculuğa geçiş yaptığında alana geri döndü.

Redick, 2018'de Bleacher Report'a sosyal medya hakkında “Burası karanlık bir yer” dedi. “Burası sağlıklı bir yer değil. Bu gerçek değil. Ego için sağlıklı bir yer değil… eğer bazı Freudyenlerden bahsediyorsak—. Bu sadece öfke, onaylanma ve kabilecilik döngüsü. Bu çok korkutucu dostum.”

Şimdi, Pazartesi günü takımın medya günüyle resmi olarak açılacak olan Lakers koçu olarak ilk yılı öncesinde Redick, en azından bir katılımcı olarak o karanlık yerden bir kez daha ayrılma konusunda kararlı.

“İki yıl ara verdim ve harikaydı” dedi. “Fakat benim için, podcast ve ESPN ile ne yaptığımı anlamalısınız, bir sosyal medya hesabım olması gerekiyordu ve takip etmem gerekiyordu… Ben yabani otların insanıyım. Konuşmanın tamamını bilmek istedim. Eğer 'First Take' söylemi üzerine yorum yapacaksam ya da podcast'imdeki söylem üzerine yorum yapacaksam söylemin ne olduğunu bilmek istiyorum.”

Las Vegas'taki bir Yaz Ligi maçında saha kenarında oturan JJ Redick, bir podcaster olarak oyunu inceleme yeteneğinden dolayı Lakers'ın koçu oldu.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Açık olmak gerekirse bundan daha fazlası vardı. Redick, bazen Redick'ten hoşlanan ve medyada çalışan Eddie Johnson gibi eski NBA oyuncularına pozisyonları açıklığa kavuşturuyor ve savunuyordu. Ve bazen @TheDressedLlama gibi bilinmeyen kişilerle ileri geri tartışmalara giriyordu.

“Biraz da olsa, bir kısmı eğlenceli olabilir” diye kabul etti.

Redick yaklaşan sosyal medya yokluğunu görmezden gelebilir, ancak oyun sonrası günlerinde çevrimiçi varlığının oynadığı rol inkar edilemez, bu da onu artık James ve Lakers'a koçluk yapmaya itiyor.

2016 yılında, Yahoo Sports ve Adrian Wojnarowski'nin “The Vertical” programına katılmayı kabul ederek, sezonda haftalık podcast sunan ilk NBA oyuncusu oldu. Bir yıl sonra Bill Simmons'ın sitesi The Ringer'a gitti ve burada Joel Embiid'den James Corden'a, Kyrie Irving'den Thierry Henry'ye kadar ilk gösterilerde konukları ayırtan bir podcast başlattı.

2020'de kendi prodüksiyon şirketini ve yeni bir podcast olan “Yaşlı Adam ve Üçler”i (Hemingway kelime oyunu) kurmak için ayrıldı ve 1 milyondan fazla abone topladı.

The Ringer'da Redick'le çalışan ve “The Old Man and the Three”de rol almak üzere ayrılan yapımcı Jason Gallagher, 1980'lerin kötü adamı Redick hakkında sahip olabileceği önyargılı fikirleri ilk elden gördüğünü söyledi. Duke'ta bir yıldız olarak kendisi için oluşturduğu kişilik, hızla silindi.

“Yıllarca, yıllar boyunca, pek çok sporseverin hayatında yer aldı. Ve böylece onun hakkında önyargılı bir fikriniz var… sanki benim ve bu adamın hiçbir zaman böyle bir heyecan yaşamasına imkan yok, ne demek istediğimi anlıyor musun? … Ve onun bu kadar açık, nazik ve normal olabilmesi beni çok şaşırttı.”

Redick, dizinin fikirleri konusunda yapımcıya ne kadar güvendiğini ve tüm ayrıntılı ayrıntıların olabildiğince iyi olmasını sağlamak için ne kadar çok çalıştığını söyleyerek Gallagher'ı etkiledi.

Şaka yapmıyorum. Eşimle birlikte 'Shark Tank'ı izlerken yatakta uzandığım gecelerde bana rastgele seslenirdi ve tıpkı Memphis gibi bir şey hakkında, hücumda ne yaptıkları gibi benimle konuşmak için beni arardı ve 'Hedef kitleni tanı kardeşim' dedim.”

Takıntı ve insanlık, Redick'in bir şekilde görüşlerine ve deneyimlerine son derece güvendiği ve aynı zamanda sosyal medya hesaplarını inceleyen, oldukça anonim “ayak hareketleri guruları” ile etkileşime girecek kadar çılgınca meraklı olduğu bir çizgide yürüdüğünde, çalışmalarında ortaya çıktı. ve bir seyahat değil.

Gallagher, “Bu onun basketbola olan bağlılığıdır” dedi. “Bu benim için gerçekten büyüleyici bir şey. Gerçekten gerçekten öyle. İşte bu yüzden harika olacağını düşünüyorum. Sanki sadece oyunu sevmiyormuş gibi. Lakers koçu olmanın getirdiği her şeyi, bu tür şöhreti, kötü şöhreti, her neyse, sevmiyor. Sanki onun basketbol sporuyla çok saf bir akrabalığı olduğuna inanıyorum. Bu yüzden bu yeni çabasında ona çok güveniyorum.”

Lakers bu yaz Redick'i koçu olarak atadığında takım onun tweetleri veya YouTube videolarıyla onları nasıl kazandığına dair özel olarak hiçbir şey söylemedi. Ancak sahada çıkardığı gürültü onu kesinlikle benzersiz bir aday haline getirdi ve takımın değerlendirebileceği gerçek saha çalışmaları yerine felsefelerinden örnekler sundu.

Genel menajer Rob Pelinka, “Lakers'ın bir sonraki koçunu belirleme yolculuğuna çıktığımızda, gerçekten inovasyon ve kendimizi ileri görüşlü olmaya zorlama kavramları aklımızdaydı” dedi. “Genel olarak endüstride ve özel olarak sporda bazen aynılık denizinde, aynılık denizinde olma ve herkesin yaptığının aynısını yapma kalıplarına kapılmanın kolay olduğunu düşünüyorum. Ancak bu araştırmaya başladığımızda biraz farklı bir şey yapıp yapamayacağımızı görmek bizim için gerçekten önemliydi.”

Ve podcast yayınlayan ve bir işe giren biri olan Redick'in yolu kesinlikle biraz farklı.

Fethetmeye kararlı olduğu yeni kariyerinin ilk günlerinin eşiğindeyken, olabildiğince sakin bir zihinle hareket ediyor. Bir performans koçu ve bir zihniyet koçu da dahil olmak üzere birden fazla zihinsel koçla çalışıyor.

Bu yaz, ACC'de küstah golcü olduğu günden bu yana ilk kez kendini haber döngülerinin ön planına geri dönerken bulduğunda, Redick “Truman Show-y” gibi bir an yüzünden tedirgin hissetti.

“Bu bahar, (ESPN 'A' yayın) ekibine yapılan gönderi sonrası, LeBron podcast'inin lansmanı sonrası, koçluk söylentileri ve hiç haber yapılmayan bazı şeyler sonrası – farklı bir organizasyonda koçlukla ilgili olmayan önemli bir fırsat daha vardı – tüm bunlar olurken, hayatımdaki tüm farklı çekimler hakkında konuştuk.

JJ Redick, elinde mikrofon tutan bir yayıncıyla konuşurken jest yapıyor

Yeni Lakers koçu JJ Redick, tanıtım basın toplantısının yapıldığı gün takımın antrenman tesisinde röportaj yapıyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

Ve sosyal medyanın onlardan biri olmasının hiçbir yolu yoktu.

“Bu işi ve bu işte neyin gerekli olduğunu düşünüyorsunuz ve gerekli olan şeylerden biri de kendi kendini motive etme ve diğer insanları motive etme yeteneğidir. Bir diğer gerekli olan şey de açık bir kafaya sahip olmaktır” dedi. “Yani benim için dış motivasyona ihtiyacım yok. Duke'ta bir noktada bundan vazgeçtim. İşin bu yönünü ve duygusal iniş çıkışlarını bıraktım. Çok hoş. Bundan kurtulursun.

“Açık fikirli olmak son derece önemlidir, çünkü kendi kendimizi denetlerken, projelendirirken, ileriye ve geriye bakarken, sonuçta koçların odasındaki insanlar benimle birliktedir; o odanın içinden. 'Hey millet, Joe Smith47198 mola verme konusunda kötü bir iş yaptığımızı söyledi.' karşısında açık fikirli olmalıyız. Mola alma konusunda kötü bir iş yapıyorsak, muhtemelen bunu kendimiz de gündeme getirmişizdir diye düşünüyorum.”

Sonra Redick durakladı ve sanki saha kenarındaki davranışları incelendikten sonra telefonunun çaldığını hayal edebiliyormuş gibi gülmeye başladı.

“Memler ve GIF’ler olacak [of me] elbette,” dedi. “Bu kaçınılmaz.”

Bunları yayınlayan kişi o olmayacak.