Guard Gabe Vincent, Lakers’taki yeni rolüne uyum sağlamaya hazır

Badem

Member
Bu yaz çamaşır yıkama günü ona her şeyin değişmek üzere olduğunu hatırlattığında Gabe Vincent yeni gerçekliğine alışmaya çalışıyordu.

Hafif bir kahkaha atarak, “Kıyafetlerim kirliydi ve üzerimde bir çift eşofman vardı” dedi.

Ama o çift ter artık işe yaramıyordu; bir çift daha çöp torbasına ya da depo dolabına atılmak üzereydi. Bu pantolonda Miami Heat logosu vardı; bu logo onun tanıdığı tek NBA evini temsil ediyordu. Ve artık Los Angeles Lakers’la sözleşme imzaladığı için, bir çift ter giymiş olsa bile geriye bakmanın hiçbir anlamı yoktu.

“Onları bir kez giydim, ters yüz ettim” dedi. “… Doğru hissetmedim – tamamen aynı eşofmanlar ve farklı bir logoya sahip olmalarına rağmen.”

Vincent’ın artık yeni bir evi, Los Angeles’ta temsil edecek yeni bir logosu var. 27 yaşındaki oyuncu, Lakers’ın bu sezon dışındaki en önemli dış satın alımıydı ve serbest oyuncu döneminin ilk anlarında 33 milyon dolar değerinde üç yıllık bir anlaşma yapmayı kabul etti.

“Uyum yeteneği evrimin, değişimin ve büyümenin bir parçasıdır. Özellikle bu ligde uyum sağlayamazsanız,” dedi Vincent Haberler’a, “uzun süre hayatta kalamazsınız.”

Lakers’ın içinden bir kişi, onun bu yaz bir öncelik olduğunu ve “çatıyı aşan bir karakter” olduğunu söyledi.

Koç Darvin Ham bu haftaki bir antrenmandan sonra “Onu alabileceğimizi öğrendiğimizde çok heyecanlandım” dedi.

Dört yıllık franchise’ın küçük avantajlarından biri olan Heat ekipmanı çantaları, sonunda muhtemelen Miami’deki arkadaşlara bağışlanabilecek şekilde gönderilecek.

“Onunla ne yapacağımı bilmiyorum,” dedi omuz silkerek.

Ancak Lakers, yeni guardıyla tam olarak ne elde edeceklerini zaten gördü.

Vincent’ın NBA’in “gerçek profesyonellerinden” biri olduğuna dair söylentiler doğrulandı. Lakers’ın açılış haftası antrenmanlarından birinin ardından Vincent el sıkıştı ve şut işini tamamladıktan sonra sahadaki tüm antrenör ve destek personeline teşekkür etti.

Ham, Haberler’a şunları söyledi: “Onun tek amacı bu bağlantı ve birliktelik.”

Vincent’ın getirdiği soyut bilgiler Ham’in neyle ilgili olduğuna tamamen uyuyor. Vincent, UC Santa Barbara’dan G League’de draft edilmemiş bir oyuncuya, Miami’de iki yönlü bir anlaşmaya ve geçen sezonun NBA Finallerinde başlangıç rolüne yükselerek ligde yükselmeye çalıştı.

Birçok açıdan Heat’in sürekli başarılı olmak için ne yaptığını tanımlamaya geldi; kendi geliştirme sistemi aracılığıyla çıkardıkları bir elmas.

Vincent, Heat hakkında “Genel misyonlarına daha fazla uyum sağlayan oyuncuları aradıklarını düşünüyorum” dedi. “… Uyumlu insanları buluyorlar ve herkesin aynı yönde ilerlemesini sağlamak daha kolay. Eğer bununla aynı hizaya gelirlerse, bu kişiyi bize uymaya zorlamaya çalışan sayısı azalacaktır. Ve daha fazlası zaten yaptıklarını yapanları arıyor. … Max Strus ve benim gibi play-off’larda iyi performans gösteren adamlarımız var. Caleb Martin. Birçok insan için ‘Vay canına, siz nereden geldiniz?’ gibi beklenmedik bir şey bu. Bu, verilen sıkı çalışmanın sonucudur.”

Vincent’ın Lakers’ta yedek kulübesinden çıkması planlanıyor; Ham’in hazırladığı her dizilişle oynayabilecek kapasitede bir guard. Geçen sezon Miami formasıyla normal sezonda 34 maça çıkan oyuncu, 12.7 sayı ortalaması yakalarken, Finallere giden yolda Heat’in 22 play-off maçına da ilk beşte başlamıştı.

Lakers’taki ilk haftasında hücumda büyük bir başarı elde etti ve oyunun bir periyodunda derin bir üçlükle galibiyete ulaştı.

Vincent, “Birden fazla unvan kazanan kişimiz var” dedi. “Birden fazla takımda play-off yarışına çıkan oyuncularımız var. Gençliğimiz var. 9. Sınıftaki erkekler bile DLo’yu sever [D’Angelo Russell] çok yaşlı değil. Ama ligde tecrübeli. Bu sadece genç ve yaşlıların sağlıklı bir karışımı. Ve arada çok şey var.

“82 maçlık bir sezonun zorlu şartlarında size gereken canlılığı ve her gece oynamanın heyecanını getiriyor. Ve sonra yılın play-off zamanına geldiğimizde, mesafe kat edenlerin, bunu gören ve hissedenlerin ve yaklaşan diğerlerinin iyi bir karışım olduğu deneyime sahibiz. ”

Lakers’la hayatı, küçük bir pazar takımı olan ve gözden kaçan Heat’te geçirdiği dört yıldan farklı olacak. Yine de Laker olmanın getirdiği değişiklikler yaşanmaya başladı.

“Buradaki her şeyin sadece daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Daha fazla personel, daha fazla malzeme mevcut. Daha büyük bir pazar. Çok daha fazla medya. Medya günü bile ‘Tamam, vay canına, burada bir sürü insan var’ gibiydi” dedi Vincent. “Görünüşe göre bu, bu pazarda olmanın, dünyaca ünlü bu organizasyonda olmanın getirdiği bir şey. Laker adı dünya çapında biliniyor. Bu farklı bir his.”

Lakers’ın sezon öncesi programını Cumartesi günü San Francisco’da oynanacak bir maçla açmasıyla birlikte Vincent, sahadaki yeni takımına tam olarak entegre olma sürecini başlatacak; Lakers’ın şut, defansif dayanıklılık ve top üzerinde istikrar konusunda güvendiği bir oyuncu. .

Şüphesiz Miami’den farklı olacak ama Vincent, NBA’de işlerin sonsuza kadar aynı kalamayacağını biliyor.

“Oyun değişir, oyun gelişir, uyum sağlamanız gerekir” dedi. “Takımları değiştirirsiniz, durumları değiştirirsiniz, uyum sağlamanız gerekir. Bu ligde hayatta kalabilmenin ve uyum sağlayabilmenin önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum.”

Ve farklı bir çift ter giyebilmek.