Eksik Mavericks, Lakers'a üst üste ikinci deplasman mağlubiyetini yaşattı

Badem

Member
DALLAS — Kendilerini neyin beklediğini biliyor olmalıydılar; NBA'deki diğer gecelerden daha kolay tahmin edilebilecek bir gece.

Mavericks Pazartesi gecesi Memphis'te sahadan mağlup olarak ayrıldığında, Lakers'ın beklediği Dallas'a döndüklerinde sadece kendi halinde bir kabuk haline gelecekleri açıktı. Luka Doncic sakatlandı. Kyrie Irving'in sırtı onu kenara itti. Ve pivot Daniel Gafford'un ayak bileğinin burkulması, Lakers'tan Anthony Davis'in Pazar günü Houston'da kaybettikleri yenilginin ardından “mutlaka kazanılması gereken” olarak nitelendirdiği maçta Dallas için başka bir önemli parçanın kullanılamayacağı anlamına geliyordu.

Ancak her sezon takımlar böyle gecelere takılıp kalıyor, ayakları biraz ağır, fırsatların gücüyle hareket eden bir kadroya karşı reaksiyonları çok yavaş.

“Bizi bekliyorlardı; Lakers'ın forveti Dorian Finney-Smith, “Pişirmelerini yalıyormuş gibi görünüyorlardı” dedi.

Daha fazla şut, daha fazla dakika, daha fazla şans; ivme yalnızca oyuncular güven kazandıkça artar. Ve Salı günü, Lakers'ın daha yetenekli olmasına rağmen dalgaların kendilerine çarpmasını durduramadılar.

Dallas, Lakers'ı 118-97 mağlup etti; Mavericks, önemli hücum seçeneklerinin çoğundan yoksun olmasına rağmen ikinci yarıda Lakers'ın kapısını çaldı.

Lakers antrenörü JJ Redick, “Rotasyonlarımızın ne olduğundan emin değilim” dedi. “Yaptığımız şeyi uygulamaya çalıştığımızı hiç görmemiştim. Henüz filmi izlemedim. Sadece canlı olarak izlerken ve filmde izleyen asistanlarla konuşurken, vardiya konumlandırması ve rotasyonlarda neler olduğundan emin değiliz… Daha önce hiç görmemiştim.”

Lakers forveti Anthony Davis (3), Salı günü ilk yarıda turnike girişiminde bulunurken Mavericks'in forveti PJ Washington'un (25) topuna atıyor.

(LM Otero / Associated Press)

Lakers hücumda dengedeydi, top potanın ve çemberin dışına çıkıyordu. Savunmada beceriksizdiler. Ve bunun bedelini ödediler. Lakers'ın 11 maçın sekizini kazandığı bir serinin ardından, arka arkaya iki kez mağlup oldular ve Teksas deplasmanında silip süpürdüler.

Forvet LeBron James, “Özellikle nerede olduğumuzu ve ne kadar iyi oynadığımızı bilmek açıkçası berbat bir şey” dedi.

Eski Laker Spencer Dinwiddie sezon ortalamasının iki katından fazla gol attı. Quentin Grimes ve Jaden Hardy yedek kulübesinde ortalamalarını ikiye katladılar. PJ Washington ortalamanın 10 üzerinde sayı attı. Top kimin elinde olursa olsun Dallas, Lakers guardlarına saldırdı ve savunmayı baş edemeyeceği yardım durumlarına soktu. Tekrar tekrar.

Grimes maçı 23 sayıyla tamamladı, Washington 22 ve Dinwiddie 19 sayı attı. Hardy 15 sayı ekledi. Lakers'ın hücum noktasındaki savunma başarısızlıkları, 18 sayı atan Mavericks'in açık üçlük atmasına yardımcı oldu.

Lakers guardı Austin Reaves, “İyi basketbol oynayarak iyi bir iş çıkaramadık” dedi. “Gerçekten bu kadar.”

Davis, hücumun dişsiz olduğu bir gecede Lakers'a 21 sayı atarak liderlik ederken, James neredeyse triple-double'a imza atmıştı: 20 sayı, 10 ribaund ve 8 asist.

Savunmaları zayıfladıkça hücumları çamura saplandı, ıskalamalar birikti, ta ki Redick merhametli bir şekilde müdavimlerini son dakikada geri çekene kadar.

Davis maç sonrasında konuşmayı reddetti. 18 şutun 11'ini kaçırdı. Reaves 14 atıştan dokuzunu kaçırdı. Lakers %45,3 şut atmayı başardı ama durum çok daha kötüydü; muhtemelen savunma yüzünden.

Redick, “Bu gece biraz yorgun oynamışız gibi hissettim” dedi.

Lakers (20-16), Perşembe günü Charlotte'a karşı oynayacağı sonraki sekiz maç için Los Angeles'a dönüyor; Teksas'ta kaybettikleri ivmeyi yeniden kazanmaları gereken bir süreç.

James, “Bu konu üzerinde çok fazla duramayız” dedi. “NBA'deki oyunun adı bu. Neyi daha iyi yapabileceğinizi görüyorsunuz ama bir sonraki rakibe hazırlanmalısınız ve perşembe günü kendi binamızda başka bir maçımız olacak.”