Dorian Finney-Smith, LeBron James ile kazanmaya çalışmaktan heyecan duyuyor

Badem

Member
Lakers ve LeBron James'in Dorian Finney-Smith hakkında en çok seveceği şeyler, Finney-Smith'in NBA'in tüm zamanların en skorer oyuncusuna karşı verdiği mücadeleyi takdir etmesini engelleyen şeyler olacak.

“Bu muhtemelen ona söylediğim en fazla şeydi. Finney-Smith Pazartesi günü Los Angeles'ta şunları söyledi: “Onu dokuz yıldır koruyorum ama sahada pek arkadaş canlısı değilim.”

Finney-Smith'in sertliği ve acımasız savunma görevlerini üstlenme konusundaki istekliliğiyle tanınıyor olması, James'le yapacağı ilk sohbetin Lakers'ın artık takım arkadaşı olduklarına göre vereceği savaşlar hakkında olacağı anlamına gelmiyor.

Bunun yerine Finney-Smith bir fırsat gördü.

“Şu gölgeliği indirip ona 'şu ayakkabılardan bana ver' diye sormam gerekiyor. Sonunda o teçhizatın bir kısmını isteyebileceğim,” dedi Finney-Smith. “Ne zaman kapatacağını asla bilemeyiz. Yarın onunla rekabet etmek zorunda olmadığımı bilerek ondan bir şey isteyebilmek eğlenceliydi.

“… Beni yakaladığını söyledi. İşin zor kısmı dışarıda. Diye sordum. Camı kırdım.”

Donanımı var ve artık büyük maçlar oynamaya hazır.

“Heyecanlıyım” dedi. “Anlamlı bir basketbol oynamaya geri döndüm. Uzun zaman oldu ama heyecanlıyım.”

Lakers, Pazar günü takas piyasasında camı kırdı ve D'Angelo Russell, Maxwell Lewis ve gelecekteki üç ikinci tur draft hakkını Finney-Smith ve guard Shake Milton için Brooklyn'e gönderdi.

31 yaşındaki Finney-Smith bu sezon 20 maçta forma giydi ve 10.4 sayı ve 4.6 ribaund ortalamaları yakalarken, maç başına 5.4 üçlük atarak bunların %43.5'ini üretti. 28 yaşındaki Milton, bu sezon Nets formasıyla çıktığı 27 maçta 7,4 sayı ortalaması yakalarken, üç sayılık atışlarının %38,9'unu yaptı.

İki oyuncu, tüm fiziksel çalışmaların tamamlanması koşuluyla Salı günü Cleveland'a karşı oynama umuduyla Pazartesi günü takımın antrenmanına katıldı – ancak katılmadı. Lakers'ın ayrıca, ayak bileği sakatlığı nedeniyle uzun süredir yok olan pivot Jaxson Hayes'i de geri alması bekleniyor. Lakers guardı Gabe Vincent Pazartesi günü antrenmana çıkmadı ve Cavaliers'a karşı oynaması şüpheli.

Lakers koçu JJ Redick, Rui Hachimura'yı ilk beşte tutmayı seçerek şimdilik Finney-Smith'i yedek olarak kullanmayı planladığını söyledi.

“Bu konuyu onunla zaten konuştum. Biliyorsunuz şu anda başlangıç grubumuzla iyi bir noktadayız. Bu yüzden [Finney-Smith will] Redick, “oynadığında yedek kulübesinden çıkacaktır” dedi. “Ve size birkaç kez söylediğim gibi, o grupla tutarlılık istiyorum. Ama inatçı olmayacağım ve işe yaramayan bir şeye kilitlenip kalmayacağım. Ama şu anda işler yürüyor ve Doe her kadroya ve kadroya kolaylıkla uyum sağlayabilecek bir adam. O kolaydır.

“Kazanma ve rekabet etme arzusu var ve onun için başlaması ya da yedek kulübesinden çıkması önemli değil.”

Tipik olarak, sezon içi takaslar her oyuncunun sistemi için şok edicidir, ancak Finney-Smith için, Dallas'ın Kyrie Irving'i Brooklyn'den alma anlaşmasına dahil etmesinden sonra son iki yılın çoğunda takas dedikoduları arasında yer aldı.

“Sesi duyuyorsun. Ama ben onlardan biriyim, geçen yıl bıktım. Gürültüyü duymaktan yorulmuştum. Buna biraz fazla dikkat etmeye başlıyorsunuz ve nerede olduğunuzu gözden kaçırıyorsunuz,” dedi Finney-Smith.

“Geçen yıl da olan buydu. Taşınacağımı düşündüm ve sonunda Brooklyn'de kaldım. Bu yıl sadece ayaklarımın olduğu yerde olmak istedim. Ve bu Brooklyn'deydi. Bu yüzden sadece – insan olmama rağmen – bunun hakkında düşünmeni sağlamaya çalışıyordum. Ama sadece bulunduğum yerde kalmaya çalıştım ve burası Brooklyn'di. Bu yüzden takas edilme şansımın yüksek olduğunu biliyordum.

“Yani nerede olacağı önemli değildi, gitmeye hazır olacaktım çünkü yine zihinsel olarak taşınmaya hazırdım. Ama burada olduğum için mutluyum. Ben değilim, bunu söylemek istemiyorum çünkü Brooklyn'de oynadıysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Şehrin küçük kardeşi olmak istemezsin. Sonunda büyük biraderlerle birlikteyim.”

Garip bir şekilde Finney-Smith ve Milton, oyuncu olduğu dönemde Redick'in takım arkadaşlarıydı.

Finney-Smith, “Bu size çok fazla güven veriyor çünkü ne yapabileceğinizi biliyor, bu yüzden oraya çıkıp yapamayacağınız hiçbir şeyi yapmaya çalışmanıza gerek yok” dedi. “O yüzden oraya gidiyorum ve kendim oluyorum. Bazen sizin de söylediğiniz gibi yaptıklarım istatistiklerde görünmüyor. Ama kazandığımız sürece mutluyum. Yani burada yapmak istediğim tek şey kazanmak, iyi enerjiler getirmek, kazanma zihniyetini ortaya çıkarmak ve bunu yaparken eğlenmek.”