Darvin Ham, Lakers'la yaptığının kovmak değil, garantili uzatma olduğunu söyledi

Badem

Member
Lakers'ın Darvin Ham'i kovmasının üzerinden yedi ay geçti ve kendisi hâlâ takıma koçluk yapmadığına şaşırıyor.

Los Angeles'ta iki sezonda 90-74'lük skorla galip gelen Ham, Lakers'ı ilk yılında Batı Konferansı finallerine, ertesi yıl ise play-off'lara götürdü ve aynı zamanda sezon içi NBA Kupası turnuvasının açılışında da onları zafere taşıdı. yol.

Ve Mayıs ayında, Denver Nuggets'ın Lakers'ı play-off'ların ilk turunda elemesinden birkaç gün sonra serbest bırakıldı.

Ham, Salı günü Andscape'e şunları söyledi: “Yaptığımın aynısını yapmak için, yemin ederim, başka herhangi bir yerde muhtemelen yaptıklarımın bir uzantısını arıyorum.”

Şu anda Milwaukee Bucks'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Ham, o gecenin ilerleyen saatlerinde Bucks'ın Oklahoma City Thunder'ı mağlup ederek bu yılın sezon içi turnuvasını kazandığı NBA Kupası maçlarında 14-0'a yükseldi.

Ham, Lakers, Atlanta Hawks ve Bucks'ta 11 yıl asistanlık yaptıktan sonra 2022'de ilk kez Lakers tarafından baş antrenör olarak işe alınmıştı. Ham'in görev süresi boyunca Lakers'ın başardığı her şeye rağmen, Los Angeles'ta pek çok insanın onun görevden alınmasına şaşıracağını hayal etmek zor.

Bir süredir bazı hayranlar sosyal medyada Ham'in görevden alınması yönünde çağrıda bulunuyordu. Ham'in bazı diziliş kararları ve oyun içi ayarlamalarının soyunma odasında hayal kırıklığı yarattığına dair raporlar ortaya çıkmıştı.

Yine de Ham, Andscape'e, Lakers'ın üst üste ikinci sezonda sezon sonrası Nuggets tarafından elenmesinin ardından kovulduğunda “son derece hayal kırıklığına uğradığını ve şaşkına döndüğünü” söyledi.

“Duygulardan bahsetmiyorum. Gerçek gerçeklerden bahsediyorum” dedi Ham. “Play-off'lara katılamamaktan NBA'de son dörtlüye, yani konferans finallerine kadar gidiyorlar. Daha sonra sezon içi turnuvayı kazanırsınız, tüm sakatlıkların üstesinden gelirsiniz ve play-off'lara gitmek için her iki ön maçı da kazanırsınız.”

Bu konuda daha söyleyecek çok şeyi vardı:

— “Tek bir noktada ayakta kalabilmek için yeterince şey yaptığınızı hissediyorsunuz. Bunu ben yapmışım gibi hissettim.”

— “Neyin işe yaradığını görmek için duvara bazı dizilişler fırlattığım söyleniyor. Hayır dostum, adamların sakatlanmasından ligdeki en yaşlı oyuncuya sahip olmaya kadar çok şey yapıyorduk [LeBron James] navigasyona [Anthony Davis’] yaralanma geçmişi. Çok fazlaydı.”

— “Bazıları mı ortaya çıkıyordu? Vay be kardeşim, X'leri ve O'ları bilmiyorum? Ben onu kanatlıyordum. Dostum, bu en hayal kırıklığı yaratan şeydi, insanların internette ne kadar kaba ve çok fazla şey söylediği şeydi.

Ham ayrıca Andscape'e Los Angeles'tan ayrıldığından beri James veya Davis ile önemli bir teması olmadığını söyledi.

Ham, “Kimseyle konuşmadım” dedi. “Sezon öncesi onlarla oynadığımızda birkaç adama merhaba dedim. Jaxson [Hayes]Kam [Reddish]D-Lo [D’Angelo Russell]Gabe [Vincent]. Ama aslında değil dostum. LeBron yedek kulübesinin yanından geçti ve biraz sohbet ettik.”

Lakers 14-12 önde ve Ham'in yerine geçen birinci sınıf koçu JJ Redick'in yönetimi altında Batı'da 10. sırada yer alıyor. Geçen yıl bu noktada 15-11'lik bir skorla konferansta sekizinci sırada yer almışlardı, ancak sonraki 10 maçın sekizini kaybederek 11. sıraya gerilediler.

Bucks'ı 14-11 mağlup eden ve Doğu Konferansı'nda beşinci sırada yer alan Ham, “Benim için kötü bir niyet yok” dedi. “Onların durumu şu.”