Darvin Ham, Lakers sarmallaşmaya devam ederken koçluk statüsüne değindi

Badem

Member
Darvin Ham Cuma gecesi erken saatlerde bir açıklama yapma şansını yakaladı. İki saat sonra sıra Lakers'a geldi.

Sezon ortası krizi olarak adlandırılabilecek bir durumla karşı karşıya kalan Lakers'ın, Cuma gününe gereken dikkatle yaklaşması ve talep edilen anı zorlaması, Pazar günü hararetli Clippers'a ev sahipliği yapmadan önce mağlubiyet serisine son verme şansı vermesi gerekiyordu.

Ancak Lakers, çaba göstererek anı yakalamak yerine, Çarşamba günü Miami Heat karşısında olduğu gibi bazı bakımlardan anı ustalıkla karşılamayı başaramadı, top kayıplarını ve tuğlaları şutörlerin yavaş kapanışları ve oyunun sonlarında paniğe kapıldı. suç.

İlk yarıda 13 sayı kadar geride olmasına rağmen Memphis Grizzlies, dördüncü çeyrekte Lakers'ı 127-113 mağlup ederek son periyotta Los Angeles'ı 14 sayı geride bıraktı.

LeBron James, “Şu anda berbat durumdayız” dedi.

Desmond Bane ve Marcus Smart kaleye hançerle üç sayılık atışlar yaparken, Lakers'ın ateşlenmesine yardımcı olan erken enerjinin yerini yuhalamalar ve mırıltılar aldı.

James ilk çeyrekte ilk dört üçlük atarak sahayı geçerek kutlama yaptı. Anthony Davis kükreyerek 31 sayıya yükseldi. Austin Reaves ise 19 sayı ve kariyerinin en iyi 12 asistiyle oynadı.

Lakers antrenörü Darvin Ham (sağda), LeBron James'in Cuma günü Memphis'e karşı ilk çeyrekte üç sayılık atışının ardından sahanın üzerinden atlayışını izliyor.

(Luis Sinco / Haberler)

Ancak Lakers'ın hücumu durdukça – ligdeki en kötü takımlardan biri bunu zaman zaman yapıyor – Memphis ısındı ve sıcak kaldı. Grizzlies 23 üçlük attı; bu sezon Lakers'ın en çok vazgeçtiği sayı oldu.

Reaves, “Oyuncuların şut kaçırmalarını etkilemek için daha iyisini yapmalıyız” dedi. “… Daha iyisini yapmayı kendimize görev bilmeliyiz.”

Maça girerken Memphis, NBA'in en kötü şut atan takımıydı. Grizzlies Cuma günü Lakers'ın perdelere girip kapanışa doğru ilerlemesi sırasında sahadan %51,1 şut attı.

Lakers'ın son dakikalardaki çekingenliği, Ham'in erken dönemdeki meydan okumasıyla eşleşemedi.

Ham, Grizzlies için “Topun çok güzel şutunu attılar” dedi.

Maçtan önce, iş performansıyla ilgili dışarıdan yapılan incelemeler sırasında Lakers'ın koçu, organizasyondaki duruşu konusunda onaylandığını hissettiğini söyledi.

“Bölgeyle birlikte geliyor. Ben sağlamım,” dedi Ham. “Valim Jeanie Buss, patron hanımefendi; başkanımız Robert Pelinka, hepimiz aynı çizgideyiz. Onlar söylemediği sürece sanırım iyiyim. Benim hakkımda ve şu anda içinde bulunduğumuz durum hakkında ne hissettiklerini biliyorum. Yani hepimiz aynı fikirdeyiz. İki kaptanım, onlarla iletişim kuruyorum. İletişimimiz üst düzeyde” dedi.

Lakers forveti Christian Wood'a Cuma günü ikinci yarıda Memphis forveti Jaren Jackson Jr. tarafından faul yapıldı.

Lakers forveti Christian Wood'a Cuma günü ikinci yarıda Memphis forveti Jaren Jackson Jr. tarafından faul yapıldı.

(Luis Sinco / Haberler)

The Athletic'teki bir haberde, adı açıklanmayan altı kaynağa dayandırılarak, Ham ile soyunma odası arasında “derinleşen bir kopukluk” olduğu belirtildi.

Ham, “Çılgınca olan tek şey bana 80'lerde babamla birlikte izlediğimiz '60 Minutes'ı hatırlatması” dedi. “Ve La Cosa Nostra ve mafya hakkında konuştukları özel bir programda bu adamlar mahkemeye çıkmaya başlıyorlardı ve yıldız tanıkları başına siyah bir patates çuvalı ve gölgeliklerle geldi. Ve korku nedeniyle isim gerçekten açıklanamıyor.

Ham, “Ve bu artık NBA için habercilik standardı gibi görünüyor” diye devam etti. “İnternetteki insanlar falan. Ve tüm muhabirler değil – odadaki kimseye saygısızlık etmek istemem – ama kaynağın kendi tercihi olarak anonim olduğunu söylediğinizde ve bir şeye isimlerini koymak istemiyorlar, ancak size bilgiyi vermek istiyorlar ve sonra bilgiyi alıyorsunuz ve şimdi herkes onu inceleyip kendi yöntemiyle yayma şansına sahip oluyor, bu biraz samimiyetsiz. Ve keşke insanların söylediklerine sadık kalacak kadar kararlı oldukları bir yere gelebilseydik ve o zaman belki gerçek bir diyalog kurarak bu hedefe ulaşabilirdik.”

Ham, Lakers'ın son bayılma dönemindeki koçluk performansını değerlendirdiğini söyledi.

Ham, “Biliyor musunuz, benim için bu film ve bu konuda gerçekten verimli olmak, sahaya adım atabildiğimizde verimli olmak ve üzerinde çalışmamız gereken şeyleri gerçekten belirlemek, sadece daha keskin olmak” dedi. “Ve her zaman, benimkiyle birlikte onların da sesini gerçekten duyan personelimin geri bildirimlerini ve katılımlarını davet ettim. Açıkçası koçluk açısından son kararı benim vermem gerekiyor ama aslında herkes bunu görüyor. Sadece herkesin gördüklerini alıyorum.

Maçtan sonra Ham'in sesi, ona göre büyük resmi kaçıran insanları azarlarken çok yüksek ve sertti.

“Burası NBA dostum. Bu bir maraton ve resmin bütünlüğüne bakmanız gerekiyor” dedi. “Oynadığımız her oyunda insanların yaşayıp ölmesinden bıktım. Aslında çok saçma. 'Hadi dostum, bu bir maraton' gibi. Ve zorlu bir süreçten geçtik.”

Batı Konferansı'nda zemin kaybederken savunmaları zorlanırken ve hücumları her gece bir gizem olarak kalırken, Lakers'ın inceleyeceği daha çok şey olacak.

Lakers'ta Cuma günü hâlâ Rui Hachimura ve D'Angelo Russell yoktu ve geri dönüşleri kesinlikle memnuniyetle karşılanacaktı.

Ancak Lakers üstün gelip kazanmaya başlayıncaya kadar (ki bunu 9 Aralık'tan bu yana yalnızca üç kez yaptılar) baskı azalmayacak.

Davis, “Birlikte kalmalıyız” dedi. “Açıkçası bizim için zorlu bir süreç oldu. Hala çok fazla basketbolumuz kaldı. Ama şu anda yanlış yöne doğru gidiyoruz. Ve ihtiyacımız olan son şey, özellikle de erkekler dışarıdayken, ayrılmak ve dağılmak.

“Bu yüzden kesinlikle birlikte kalmalı ve bunu çözmeliyiz. Duygularımızın içinde olamayız. Şikayetçi olamayız ya da başka bir şey. Hiçbir şeyi kişisel olarak alamayız. Bireysel olarak, kendime, soyunma odasındaki herkese, teknik kadroya bakmalı, aynada kendimize bakmalı ve takımın daha iyi olmasına yardımcı olmak için bireysel olarak daha iyi neler yapabileceğimizi bulmalıyız. Ve sanırım o zaman dışarı çıkıp işleri tersine çevirebiliriz.