D'Angelo Russell Lakers yedek kulübesine geçiyor ve sadece 'kazanmak istediğini' söylüyor

Badem

Member
Cuma günü JJ Redick'in Lakers'ın ikinci takımına geçtiği D'Angelo Russell, hücum vuruşuna çok ihtiyaç duyan bench'e 18 sayı atarak Lakers'ın Philadelphia'yı 116-106 yenmesine yardımcı oldu.

Russell, maç sonrası ilk tepkisinde, “Sadece kazanmak istedim” dedi. “Yani ne pahasına olursa olsun, plan değişikliği, her ne olursa olsun, Koç'un ihtiyacı ne olursa olsun, kazanmaya çalışın ve bunun bir parçası olun.”

Sonraki iki cevabının her birinde bu ifadeyi tekrarladı.

“Sadece kazanmak istiyorum” dedi.

İki yıllık 36 milyon dolarlık kontratının son yılında olan Russell, Redick'in hücumu nedeniyle bu sezona yavaş bir başlangıç yaptı ve kariyerinde daha önce hiç olmadığı kadar maç başına daha az şut attı. Kullanım oranı da kariyerinin en düşük seviyesinde.

“Sanırım yapmaya çalıştığımız şeyin içinde beni yapmaya çalışıyorlar. İşte ayarlama budur. Ben de bunu çözmeye çalışıyorum” dedi Russell. “Fakat tüm bunları kişisel olarak alıp size bir şey verme konusunda aslında hiçbir şeyim yok. İlk günden itibaren yaklaşımım profesyonel olmak oldu. Ve ben, oynamayarak, yedek kulübesinden çıkarak, her ne olursa olsun, buna kendimi adadım. Ben egosuzum.

“Bu yüzden sadece kazanmak istiyorum.”

Redick'in kararı, takımın Memphis'e karşı orantısız mağlubiyetinde ikinci yarının büyük bölümünde Russell'ı kenara alarak beş maçlık deplasman macerasını sonlandırmasının ardından geldi. Lakers bu maçların dördünü kaybetti.

Lakers koçu JJ Redick ve Anthony Davis, Cuma günü Crypto.com Arena'da 76ers'a karşı kazanılan galibiyet sırasında kenarda konuşuyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Kadro değişikliğinin “akıcı” olduğunu söyledi.

Cuma günü Philadelphia'ya karşı Reddick, Cam Reddish'e başladı. Reddish, Lakers'a savunmada daha fazla boyut ve fiziksellik kazandırdı ve Russell buna sezonun en iyi şut gecelerinden biriyle karşılık verdi.

“Bu iki adamın da bu gece üstlendikleri rollerde rol aldıklarını sanıyordum. Cam 27 dakikada bir şut attı ama defansif açıdan oyuna büyük bir etki yaptı. Redick, “Paul George oyunun hiçbir noktasında harekete geçmedi” dedi. “…Sonra D-Lo için onun da bu role başladığını düşündüm. Yedek kulübesinde bizim için büyük bir pop. Onun için gerçekten verimli bir gece. Ve gerçekten çok iyi basketbol oynadı.”

Bu değişiklik, Lakers'ın bir yıl önce koçu Darvin Ham'in, başlangıç kadrosunda daha fazla savunma ve yedek kulübesinde daha fazla hücum gücü elde etmek amacıyla Austin Reaves'i ve daha sonra Russell'ı yedeklediği hamleleri yansıtıyordu.

Lakers maç başına 21,9 bench puanı ile NBA'de 29. sırada yer alıyor. Bench oyuncularının ribaund ve asistlerinde de sonuncular.

Laker D'Angelo Russell, takımının Cuma gecesi Crypto.com Arena'daki galibiyeti sırasında yüzünü havluyla sildi.

Laker D'Angelo Russell Cuma gecesi Crypto.com Arena'da yedek kulübesinden gelerek başarılı oldu.

(Wally Skalij / Haberler)

Cuma günkü galibiyetin ardından Redick, grubu enerji ve çabalarındaki artıştan ötürü övdü; Grizzlies'e karşı aldıkları yenilginin ardından kadroya iki alanda seslendi.

Redick, Russell'da uzun süredir eski All-Star guard ile güçlü bir bağ kurduğunu ve tam destek aldığını söylüyordu. Cuma günü de durum farklı değildi.

Redick, “Oyuna bu şekilde yaklaşmasına ve gösterdiği performansı göstermesine şaşırmadım” dedi. “Yine ondan bir şeyler yapmasını istedik. O… rolü kabul ediyor. Benimle sürekli konuştu. Kazanmak için gerçekten güçlü bir arzusu var ve çalıştırılmak için de gerçekten güçlü bir isteği var. Ve 20 Haziran'dan itibaren iletişim seviyemiz [the day Redick was hired] bugüne kadar açık, dürüst ve şeffaf olmaktan başka bir şey olmadı. Ve öyle olmaya da devam edeceğini varsayıyorum.

“Fakat o, bugünkü toplantımıza bile daha yeni geliyordu; profesyonelce, harika bir tavırla, istediğiniz her şeyle. Ve ligde erkeklerin bunu yanlış yöne götürebildiğini her zaman görüyorsunuz. Sanki bu bir çeşit cezaymış gibi – mağduru oynamak gibi – ve D-Lo bunların hiçbirini yapmadı. Sahip olduğu oyuna sahip olmasının nedenlerinden biri de bu.”