Charles Barkley, Lakers koçu JJ Redick'in medya eleştirisini kişisel olarak değerlendiriyor

Badem

Member
Lakers koçu JJ Redick geçen ay aşırı eleştirel medyanın bu sezon NBA reytinglerindeki düşüşten nasıl kısmen sorumlu olabileceği konusunda biraz teğet geçti.

Basketbol Onur Listesi'nde yer alan ve TNT'nin “Inside the NBA” programında uzun süredir analist olan Charles Barkley, görünüşe göre Redick'in sözlerini kişisel aldı ve iki hafta sonra kendince bir açıklama yaptı.

Barkley ve arkadaşları, Perşembe gecesi Boston Celtics'in Minnesota Timberwolves'u 118-115 mağlup ettiği galibiyetin önemli anlarını gösterirken, sunucu Ernie Johnson maç sırasında çok sayıda üç sayılık atış (96) yapıldığına dair yorum yaptı.

Barkley alaycı bir şekilde bunun kendi hatası olduğunu ve “JJ Redick'in benim hakkımda bir şeyler söylediğini duydum” yorumunu yaptı.

Johnson yemi yuttu ve şunu sordu: “Özel olarak size isim mi verdi, yoksa sadece televizyondaki insanlardan mı bahsediyordu?”

Barkley oradan görevi devraldı ve Celtics-Timberwolves karşılaşması devam ederken Redick hakkında konuştu.

Barkley, “İnsanların elimizdeki bu berbat ürünü izlememesinin sebebinin biz olduğumuza dair bir şeyler söyledi” dedi. “Evet, biz, sanki gecede 100 üçlük atıyormuşuz gibi. JJ, JJ, kral için geliyorsanız kaçırmasanız iyi olur. Çünkü seni yakalayabilirim kardeşim, çünkü senin – unutma, Lakers maçlarını aldım.”

Barkley, Redick ve Lakers'tan (19-14) bahsetmeye devam etti ve takımın baş antrenörü olarak Redick'ten önce gelen iki kişiden bahsetti.

“Onların sahip oldukları kusurları gizleyemezsiniz. Sen sadece yürüyen ölü bir adamsın,” dedi Barkley. “İyi iş çıkaran Frank Vogel'den kurtuldular. İyi iş çıkaran Darvin Ham'dan kurtuldular. Çıktığın o çirkin kızla bir şeyleri değiştireceğini düşünerek buraya geldin.”

Bu noktada Johnson, ekranda gösterilen önemli anları anlatmaya devam etti, ancak Barkley caymadı ve onun hakkında konuşmaya devam etti; bu, diğer analist Shaquille O'Neal ve Kenny Smith'i oldukça eğlendirdi.

“Oraya 'Bu şeyi çalıştırabilirim' diye düşünerek geldi. Yapabilirsin. Şu domuza biraz makyaj yap. Lakers berbat durumda dostum. Hadi dostum,” dedi Barkley. “Reytinglerin düşmesinin nedeni biziz. Sebep biziz, oynuyormuşuz gibi. … Hey, dinle, ben ve Shaq oynasaydık reytingler düşerdi. Ama dürüst olmak gerekirse, ben ve Shaq oynasaydık şu anda Laker takımının en iyi üçüncü veya dördüncü oyuncusu olurduk. 'Chuck, oyuna gir! Shaq, oyuna gir!' Lanet bombalar dışarıda. Ama bu Frank Vogel ve Darvin Ham'ın hatası.”

Johnson sonunda şunu sordu: “Minnesota ve Boston'dan oraya nasıl gittik?”

Barkley yanıt verdi: “Çünkü bütün bu insanlar 100 üçlük atıp reytinglerin düşmesinin sebebinin biz olduğumuzu söylüyorlar. Başka bir üç sayı atma yarışmasına otuz saniye kaldı!

Celtics bu sezon maç başına 50,6 üçlük atışıyla ligde lider olurken, Timberwolves maç başına 40 üçlük atışıyla altıncı sırada yer alıyor.

Sports Media Watch, Aralık ayı ortasında bu sezon ABC, ESPN ve TNT'de NBA maçlarını ortalama 1,4 milyon izleyicinin izlediğini bildirdi; bu rakam geçen yıla göre %19'luk bir düşüş. Barkley ve Inside the NBA ekibi, lig oyuncularını üç sayı mesafesinden yapılan şutların miktarı nedeniyle eleştirenler arasında yer alıyor.

2021'den Haziran ayında Lakers tarafından işe alınana kadar ESPN'de NBA analisti olarak çalışan Redick'e, Los Angeles'ın 19 Aralık'ta Sacramento Kings'e karşı oynayacağı maç öncesinde gazetecilere yaptığı konuşmada reytinglerdeki düşüş soruldu. Medyaya odaklanmadan önce olası açıklamalar.

Redick, “Bizim, yani ben de bunun bir parçasıydım, bir nevi ulusal ortaklar olarak hikaye anlatma ve oyunu kutlama konusunda iyi bir iş çıkardığımızı düşünmüyorum” dedi. “Sıradan bir hayranıysam ve televizyonu her açtığımda bana ürünün berbat olduğunu söylüyorsan, ürünü izlemeyeceğim. Ve gerçekten de son 10-15 yılda olan budur. Nedenini bilmiyorum. Bana göre komik değil.”

Şunları ekledi: “Lig, 18 yıl önce askere alındığımdan çok daha yetenekli ve becerikli. Bu bir gerçek. Daha çok mükemmel oyuncular var. Mükemmel olan daha fazla takım var. … Bunun harika bir oyun olduğu ve bunun hakkında konuşmamız ve bunu olumlu bir şekilde kutlamamız gerektiği gerçeğini ortaya koymaya istekli kimsemiz yok. Bu, onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bunu eleştirmeliyiz. Ama bunu kutlamalıyız. Kimse bunu yapmıyor.”

NBA son haftalarda bazı olumlu reytingler aldı. Nielsen, ligin beş maçlık Noel Günü listesinin geçen yıla göre %84 artışla ortalama 5,25 milyon izleyiciye ulaştığını bildirdi. Lakers'ın o akşam Golden State Warriors'a karşı 115-113'lük galibiyeti ortalama 7,91 milyon izleyiciye ulaştı ve yaklaşık 8,45 milyon izleyiciyle zirveye ulaştı.

NBA'in bu sezonun ardından TNT'den ayrılmasıyla birlikte “Inside the NBA” ESPN'e geçecek ancak yapımcılığı TNT tarafından yapılmaya devam edecek.