Bronny James'in NBA hayali ünlü baba yüzünden nasıl karmaşıklaşıyor?

Badem

Member
CHICAGO —

Kameralar ve muhabirlerden oluşan duvar, mavi arkadaki Bronny James'e odaklanmıştı; sağ kulağındaki elmas çivi, NBA gözlemciler toplantısında aynı sorunun farklı versiyonlarını yanıtlarken ışıkları yansıtıyordu.

“Dürüst olmak gerekirse,” dedi yumuşak bir gülümsemeyle, “Bu çok fazla.”

Kimse açıkça sormadı – bu çok kaba ve doğrudan olurdu – “Bronny, buraya baban yüzünden gelmedin mi?”

Gittiği her yere onu takip eden soru bu.

Sierra Kanyonu'ndaki o dakikaları gerçekten hak etti mi? Gerçekten beş yıldızlı bir acemi miydi? McDonald's All-American takımında bu yeri kazandı mı?

USC'de birinci sınıfta 4,8 sayı ortalaması yakaladıktan sonra neden NBA seçmelerine giriyor?

Ve bu haftanın başında NBA'de bu konuyla ilgili bir soru sorulduğunda James kendinden emin bir şekilde cevap verdi.

LeBron James ve LeBron James Jr. aynı ismi paylaşıyor. Mutlaka bir basketbol geleceğini paylaşmıyorlar.

Bronny, “Hayalim her zaman adımı duyurmak, kendime bir isim yapmak ve tabii ki NBA'e gitmekti” dedi. “… Hiçbir zaman sadece babamla oynamayı düşünmedim, ama tabii ki öyle, birkaç kez bu konuyu gündeme getirdi.

“Ama evet, bunu düşünmüyorum.”

Bronny James, Salı günü taslak medya oturumunda bir muhabirin sorusunu dinlerken parmağının tırnağını ısırıyor.

(Nam Y. Huh / Associated Press)

Biçerdöverdeki tek kişi o olabilir.

Chicago'da Bronny James, başka faktörlerden bağımsız olarak kendi başına yargılanmak istediğini açıkça belirtti. Kendi adamı olmak istiyordu.

Bronny, “Biliyor musunuz, babamın ardından gelen her şeyde insanlar beni bununla ve onun başardığı büyüklükle ilişkilendirmeye çalışıyor” diye yanıtladı. “Sanki henüz hiçbir şey yapmamışım gibi.”

Ancak NBA yöneticilerine ve ligdeki gözlemcilere göre bu imkansız.

Bronny'nin açıklamalarına, LeBron James'in menajeri Rich Paul ve hatta bizzat James'in haberlerine rağmen, baba ve oğul kaçınılmaz olarak bağlantılı olmaya devam ediyor; Bronny'nin draft hisseleri ile LeBron James'in serbest oyunculuğu her zamanki kadar sıkı bir şekilde birbirine bağlı.

İkinci tur değerlendirmelerini bir kenara bırakın, birçok NBA yöneticisi Haberler'a, takımlarının Bronny James'i ilk turda draft ederek babasını serbest oyuncu döneminde kendi takımlarına çekme çabasını tartıştıklarını söyledi.

Takımlar taslak stratejilerini paylaşmadıkları için diğer NBA personeli gibi isminin gizli kalması şartıyla konuşan bir yönetici, “Eğer bir yarışmacıysanız ve bu konuşmaları yapmıyorsanız, bu sorumsuzluktur” dedi.

Birinin böyle bir planın işe yarayacağına inanıp inanmaması önemli değil. Neyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Bronny James kendi ismini yaratmak isteyebilir; NBA'in ona izin vermesi tamamen farklı bir şey.

Bronny James Salı günkü medya oturumunda kendisine soru soran muhabire bakarken gülümsüyor.

Bronny James Salı günkü medya oturumunda kendisine soru soran muhabire bakarken gülümsüyor.

Saha dışında kaçınılmazdır. Sahada arka planla uyum sağlıyor.

Genel müdürler, gözcüler ve personel türleri “Bronny'ye neler oluyor” diye bilmek istiyor.

Bronny geçen hafta NBA draft grubuna girdi, her ikisi de bir şekilde çılgınca ünlü olmasına rağmen hala basketbolun gizemini koruyordu. Daha ciddi bir draft ihtimali olarak bıraktı ama bu çoğunlukla göreceli.

Onun keşfi, USC'deki sezonundan çok önce başladı ve Nike Hoop Zirvesi gibi etkinliklerde oynadığı performans, onu 2023 işe alım sınıfında en çok arzu edilen adaylardan biri haline getirdi.

Bu haftadan önce takımlar James'in draft edilebilmesi durumunda ikinci turun sonlarına yerleştirilmesini istiyordu.

Bir değerlendirici Haberler'a “Hazır değil” dedi.

Hala inananlar vardı.

NBA gözlemciliği camiasındaki savunucuları, onun USC'deki üretimi ile NBA'deki bir profesyonel olarak potansiyel geleceği arasındaki boşluğu açıklamak için çeşitli faktörlere işaret ediyor.

Gözlemciler Bronny'nin savunmadaki istekliliğini ve topun o tarafındaki sertliğini beğeniyor. Saldırı noktası savunmasında fark yaratabilecek araçlar olarak onun atletizmine ve fizikselliğine dikkat çekiyorlar.

USC'de nokta atışları yapmasa da, iş ahlakı ve mekaniği nedeniyle zamanla iyi şut atacağı düşünülüyordu.

Biçerdöverdeki ilk alarm, Bronny'nin çoraplarının sadece 1,80 boyunda ölçüm yapmasıyla çalmaya başladı – izciler “çoraplarla oynamıyorlar” diyor.

Bir NBA yöneticisi Haberler'a “Eğer boyu 1,80 olsaydı ilk turda onun hakkında konuşuyor olurduk” dedi.

Ama öyle değil; bu santimler başarıya giden yolu daha da zorlaştırıyor. Bu imkansız değil; Philadelphia'dan Tyrese Maxey ve New York'tan Jalen Brunson gibi oyuncuların draft öncesi süreçlerinde benzer ölçümler yapıldı. Ancak her iki oyuncu da üniversitede çok daha üretkendi ve bu da boyut endişelerinin bir kısmını hafifletmeye yardımcı oldu.

Her ikisi de oyun kurucu olarak görülüyordu ve Chicago'daki çoğu insan Bronny'yi bu tür bir hücum oyuncusu olarak görmüyor.

Atletik olarak Bronny, biçerdöverin başlarında kendine yardım etti ve 40,5 inçlik dikey uzunluğu altıncı en iyi skoru elde etti. Pazartesi günü, izcilerin onu sahada izlemesiyle birlikte, bazıları ilk kez, Salı gününe biraz heyecan katmak için ağları yaktı.

Ancak ilk hücumunda başarısız oldu. Bronny oyuna dahil oldu ve yalnızca hücum ribaundlarına izin verdiğinde veya topu ters çevirdiğinde ateş açtı. Bazı gözlemciler için en hayal kırıklığı yaratan şey, çok fazla efor sarf ederek oynamamış gibi görünmesiydi.

Bronny James (ortada), Salı günü Chicago'daki NBA draftında soldaki Cam Spencer'ın yanından potaya doğru ilerliyor.

Bronny James (ortada), beşe beşlik hücumların ilk gününde Salı günü NBA draftında soldaki Cam Spencer'ın yanından potaya doğru ilerliyor.

Yıllardır Bronny'yi tanıyan bir izci, biçerdöverden önce “Çok çekingen” dedi.

Salı gününden sonra bu izci bir peygambere benziyordu.

Yine de Chicago'daki beklenti, Bronny'nin eninde sonunda askere alınacağını ve üniversiteye hak kazanmaktan vazgeçeceği yönündeydi.

Çarşamba günü son takım ortamında oynayarak nedenini gösterdi. Bronny kapanışlara atak yaptı, kararlı oynadı ve savunma tarafında yarıştı.

Daha profesyonel bir ortamda neler yapabileceğini görmek isteyen takımlar için bu en iyi senaryoydu.

Ancak en büyük sorulara cevap vermedi.

Bunları anlamak çok zor.

USC'den Bronny James, Pac-12 konferans turnuvası maçında Arizona'dan Caleb Love ile boş bir top için savaşıyor.

USC'den Bronny James, Pac-12 konferans turnuvası maçında Arizona'dan Caleb Love ile boş bir top için savaşıyor.

(John Locher / Associated Press)

“O zaman.” “Bu konu.” “Yaşadığın her şey.” “Olan bir şey.”

Hiç kimse – muhabirler ya da Bronny – “kalp krizi” demeye cesaret edemedi.

Bronny'nin neredeyse bir yıldır yaptığı ilk medya oturumunda odak noktası babasıyla olan basketbol geleceğiydi ama gizli bir minnettarlık, bakış açısı ve korku bir cevaptan diğerine akıyordu.

Bronny, “Hala olabilecek her şeyi düşünüyorum” dedi.

Ve bu çok korkutucu olmalı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Bronny, USC'nin Galen Merkezi'nde sahaya düştü ve hiç kimse onun ayağa kalkacağından emin değildi.

Bilincini kaybetmişti. Kalbi durdu. Eğitmenler kalbini yeniden harekete geçirmek için bir defibrilatör kullandı.

Herkesin düşünebileceğinden daha hızlı bir şekilde geri döndü. Takım arkadaşları onun cansız bir şekilde sahaya yığılmasından 15 dakika sonra dik oturup şaka yaptığını hatırladılar.

Kardiyologuna göre Bronny hastaneye vardığında nörolojik açıdan sağlam ve stabildi.

Daha sonra doğuştan kalp kusurunu düzeltmek için ameliyat olacaktı.

Biçerdöverin başlangıcında, NBA doktorları onun rekabet etmesine izin verdi. Ancak Bronny hala korkudan kurtulmuş değil.

“Hala sürüyor” dedi.

O olayın, bu sorunun, yaşanan şeyin geçen sezon USC'de olanları nasıl etkilediği ve bundan sonra olacakları nasıl etkilediği göz ardı edilemez.

Temmuz ayında o gün ne oldu, aklını başından almıyorsun. Seni değiştirir. Ve Bronny James'in durumunda bu onu minnettar kıldı.

“Sadece, her şey ve bunun gibi şeyler için minnettar olmam açısından başıma gelen harika bir şey” dedi. “…Geri dönmek için emek verdim ve buna benzer şeyler yaptım. Bu yüzden bu fırsatı hak ettiğimi hissediyorum.”

LeBron James (sağda) ve eşi Savannah, NBA Draft'taki mücadele sırasında oğlu Bronny'yi tribünden izliyor.

LeBron James (sağda) ve eşi Savannah, NBA Draft'taki mücadele sırasında oğlu Bronny'yi tribünden izliyor.

Tüm bunların NBA seçmelerinde nasıl ilerleyeceği ve nasıl ilerlemesi gerektiği muhtemelen iki farklı şeydir.

Bronny'nin NBA'e gelişi LeBron'un kariyerindeki son bölüm olacaktı. 2018'de ve iki yıl sonra oğluyla takım kurma fikrini “bir rüya” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Ancak bu rüya giderek gerçeğe benzemeye başladıkça bir değişim yaşandı. Özel olarak, James'in etrafındaki insanlar bu arzuları geri adım atmaya ve onun geleceğini oğlununkinden ayırmaya çalışmaya başladılar. Kamuoyunda da aynısını yaptı.

Ve bu hafta Chicago'da Bronny, hedefinin NBA'de başarılı olmak olduğunu açıkça ifade etti; NBA'i babasının takım arkadaşı yapmak değil.

Ama bunları duyan var mı?

Rakip takımlar, LeBron'a maksimum teklif verecek kapasiteye sahip olmamalarına rağmen 20'li yaşların başlarında Bronny'yi seçmeyi tartışıyorlardı. Belki de James, oğlunu draft etselerdi orta seviye istisna için imza atmayı düşünebilirdi.

“Dürüst olmak gerekirse bunun ciddi bir iş olduğunu düşünüyorum. Bronny, 'Sırf babasını alacağım için bu çocuğu askere alıyorum' diye bir düşünce olacağını da düşünmüyorum” dedi. “Mesela, bir GM'nin buna gerçekten izin vereceğini sanmıyorum.”

Belki hayır ama tartışılıyor.

NBA'de hakim olan görüş, Bronny'yi kim seçerse seçsin LeBron'un bu yaz serbest oyuncu döneminde Lakers'ta kalmaya karar vereceği yönünde.

Draftta 55. sırada yer alan Lakers, Bronny ile bir potansiyel röportaj gerçekleştirdi ve lig kaynakları tarafından Bronny'nin tabanı olarak görülüyor.

Eğer takımlar Bronny'yi yalnızca yeteneklerine ve öngörülerine göre seçmeye karar verirlerse, şüphesiz LeBron'u 22. sezonu öncesinde cezbetmeye çalışmakla suçlanacaklar.

Bu bir garantidir; taslak öncesi süreçte bulunabilecek tek garantilerden biridir.

Profesyonel bir basketbolcu olarak hayatının ilk seçmelerinde Bronny, babasının başarısından mahrum kalmak istediğini söyledi. Geleceğinin ismiyle değil oyunuyla ilgili olmasını istiyordu.

Ancak ultra başarılı ve ultra ünlülerin çocuklarının da bildiği gibi, bu asla anlaşmanın bir parçası değildir.

Belki Bronny, bir NBA takımının kazanmasına yardım edebileceğini, takımların arzuladığı şutları atabilecek türden bir savunma oyuncusu olabileceğini gösterme şansını yakalayabilir.

Veya belki de bir planın piyonu olacak; kötü değerlendirilen bir draftta hesaplanmış bir risk.

Zor bir yol olacak ve o, daha da zor olanlardan kalktı.

Ama Bronny James hazır olduğunu söyledi.

Ve şimdilik herkesin yapabileceği tek şey onu dinlemek.

Personel yazarları Ryan Kartje ve Richard Winton bu rapora katkıda bulundular.