Bir Laker oyuncusunun umudu Ukrayna'da barış için

Badem

Member
Memler için yem, “Saturday Night Live” daki soğuk açık ve öngörülebilir kutuplaştırıcı siyasi konuşma noktaları, ancak geçen haftaki Başkan Trump, Başkan Yardımcısı JD Vance ve Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile birlikte bir Lakers oyuncusunu sürekli keder duygusu arasında küçük bir umut duygusu ile bıraktı.

NBA'de aktif olan iki Ukraynalı oyuncudan biri olan Rezerv Merkezi Alex Len, ülkesinin savaşın ilk günlerinden beri Rusya Wane ile mücadelesine karşı kamuoyunun desteğini gördüğünü ve Amerika ve Ukrayna'nın siyasi liderleri arasındaki tartışmanın haber kapsamının karara doğru bir adım olabileceğini umduğunu söyledi.

“Günün sonunda hepimiz sadece bir şey istiyoruz – savaşın durması ve herkesin tekrar güvende hissetmesi için,” dedi Len Times Pazar günü. “Bence tüm bunların nihai hedefi bu. İnsanlar sadece normal hayatı yaşamak istiyor. Eve döndüğüm arkadaşlarım ve ailem gibi, herkes bunu istiyor. … Savaştan bıktık. Savaşın durmasını istiyoruz ve normal yaşama geri dönmek ve sadece normal yaşamı yaşamak istiyoruz.

“Çünkü bu çılgınca.”

Ukrayna'dan Alex Len, sağda, 2022'de Milan, İtalya yakınlarındaki bir Eurobasket maçında İngiltere'nin Gabriel Olaseni'nin baskısı altına giriyor.

(Luca Bruno / Associated Press)

Len, 10 yıldan fazla bir süre önce Rus destekli askerlerin bölgede bölgeye ele geçirmeye başladığı memleketi Antratsyt'ten yer değiştirmişti. Şimdi Rus kontrolü altında. Ülkenin ulusal basketbol takımı için oynadığı 2018'de Ukrayna'da olan Len, hala ülkede arkadaş ve takım arkadaşlarından zulüm hikayeleri duyduğunu söyledi.

Len, “Bu çok uzun sürdü, hayatın bir parçası” dedi. “Ama bu konuşmalarda aileniz, arkadaşlarınız ve ailenizle zorlu konuşmalar gibi olduğunuzda her zaman zor. Sadece neler yaşadıkları hakkında konuştuklarını duymak zor. ”

O ve eski Laker Svi Mykhailiuk, şu anda Utah Jazz'ın bir üyesi, Rusya 2022'de Ukrayna'yı işgal ettikten sonra Ukrayna Fonu için çember başlattı.

“Zor. Eve dönen her şey sadece, herkesin hayatını etkiledi, ”Len Sais. “Bilirsiniz, savaşta savaşan birçok arkadaş biliyormuşum gibi. Savaşta vefat eden bazı arkadaşlar tanıyorum. Yani, sadece, durum sadece çok, bilirsiniz, bu… yani, kelimelere atmak bile zor.

“Çok şey oluyor ve biliyorsunuz, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Ama bu talihsiz. ”

Len, Ukrayna'nın savaşın sona ermesini sağlayan bir anlaşmadan daha fazlasına ihtiyacı olduğunu düşündüğünü söyledi-insanların Trump-Vance-Zelensky haber konferansından çıkmasını umduğu mesaj.

“Çok duygusal olarak cevap verdiler. Ama umarım nihayet savaşı durdurmak için ve Ukrayna'nın korunacağı bir şekilde bir çözüm bulabilecekler ”dedi. “Çünkü tüm Zelensky dedi ki, 'Evet, ateşkes istiyoruz. Fakat geçmişte Putin bu ateşkesleri birçok kez kırdı. Ateşkesin ne zaman yeterli olmadığından emin olmak için güvenliğe ihtiyacımız var. Birçok kez imzaladı ve kırdı ve hala saldırıya uğruyoruz. Ateşkesin amacı nedir? Ateşkesten daha fazlasına ihtiyacımız var. ”

Lakers Center Alex Len, 12 Şubat'ta Salt Lake City'de Utah Jazz ileri Kyle Filipowski tarafından bir çekim engelliyor.

Lakers Center Alex Len, 12 Şubat'ta Salt Lake City'de Utah Jazz ileri Kyle Filipowski tarafından bir çekim engelliyor.

(Rob Gray / Associated Press)

Len, Oval Ofis toplantısının bir sorunla ilgili başka bir ilgi turuna ilham verebileceğini umduğunu söyledi, eğer ele alınmazsa ülkesine izole edilmeyeceğini söyledi.

“Mümkün olduğunca yardım et. Ukrayna halkının ülkemiz için demokrasi için savaşmasına yardım edin ”dedi. “Çünkü sanırım, Zelensky'nin dediği gibi, Putin'de hissediyorum, bu savaşı kaybedersek, orada durmayacak. Muhtemelen Baltics'e gidecek.

“Bence sadece, bir yerlerde bir savaştan daha fazlası. Evet. Çünkü herkesi etkileyecek. ”