Austin Reaves, Lakers’ın 4. Maç galibiyetindeki düşüşünü nasıl sarstı?

Badem

Member
Austin Reaves, geçtiğimiz Perşembe gecesi Chase Center’da Batı Konferansı play-off’larının 2. maçında Golden State Warriors’a ezici bir mağlubiyetin ardından sırt çantasını omzuna asmış ve sağ elinde bir torba yiyecekle Lakers otobüsüne doğru yol aldı. , o oyundaki kötü oyununun takımının amacına nasıl zarar verdiğine dair düşünceleri.

Reaves, bir sesin onun adını çağırdığını duydu ve sonra onu işaret etti. İkinci sınıf gardiyanın gözlerinin içine bakan ve cesaret verici sözler söyleyen, Hall of Fame oyun kurucusu Gary Payton’dı.

Buraya gel Reaves. Senden hoşlanıyorum, dedi Payton. “İçinde biraz ahmak var. Bunu sevdim. O herifi alman hoşuma gitti.

Reaves gülümsedi ve “Teşekkürler” dedi.

Pazartesi gecesi Crypto.com Arena’da 4. Maça hızla ilerleyin ve Reaves şut korkusunu kırmak için daha fazlasını sergiledi ve 15’e yedi atışta 21, üç sayılık atışlarda altıya üç sayı ile bitirdi.

Reaves, 2. Maç anını hatırladığında, Lakers’ın 4. Maçta Warriors’ı 104-101 yenerek en iyi yedi serisinde 3-1 öne geçmesinin ardından gülmeyi başardı.

“Dürüst olmak gerekirse, oynamam gerektiği gibi umursamadım çünkü oyun hakkında kızgındım. Ama olaydan sonra otobüse bindim ve ‘Dur bakalım!’ dedim” dedi Reaves, Payton’la yaptığı konuşmayı düşünürken. “’Bu az önce oldu’ gibiydim. O tüm dawg’ların dawg’ı. O çok, çok, çok köklü bir basketbol oyuncusu ve defans oyuncusu ve benim yaptığım şeyi kabul etmesi onun için özel. Ne zaman bir Hall of Famer’dan veya uzun süredir ligde olan bir adamdan bu tür bir onay alırsanız, bu çok şey ifade ediyor.

Reaves, 4. maçın üçüncü çeyreğinde, Lakers, Warriors ile hücumda tepeden tırnağa gitmeye çalışırken, içindeki bu beceriksizliğin bir kısmını gösterdi.

Üçüncüde 10 sayı buldu ve 12 dakika boyunca oynarken ikisi üç üçlük de dahil olmak üzere beş atıştan üçünü yaptı.

Warriors’ın 12 sayılık farkını dokuza indiren önemli bir üçlüğü vardı.

“Bu onun ilk seferi, ilk seferi [the playoffs] Lakers koçu Darvin Ham, inişler ve çıkışlarla mücadele ederek, agresif kalmaya, odaklanmaya, kilitlenmeye ve kendini aşağılamamaya çalışarak harika bir iş çıkarıyor. “Austin, onun her zamanki gibi korkusuz olmasını bekliyorum ve öyleydi de. Pek iyi olmayan anlar oldu ama o bir askerdi. … Onu kenara çektim ve ona ‘Agresif kalın’ dedim. Agresif kalın.’ Ben de ‘Yakaladığınız şutlardan birkaçı, o paslardan birkaçı, şut atmaya hazır olmalısınız’ dedim. Ve bir sonraki oyunda yemin ederim top ona geldi ve [he] hiçbir şey yokmuş gibi oraya fırlattı ve doğrudan çemberin içinden geçti.

“Yani, korkusuz kalması, agresif kalması ve her zaman olduğu gibi kilitli kalması gerekiyor. Oyunun zorlu yamalarını atlatacak.”

Warriors’a karşı oynadığı ilk üç maçta Reaves oyun dışıydı, hücum oyunu verimli değildi, şutları düşmüyordu.

Seride sadece 27 toplam sayı atarken, sahadan %32,1 (28’de dokuz) ve üç sayılık mesafeden %28,5 (14’te dört) şut atarak işkence gördü.

Reaves kendine acımayı reddetti. Takım arkadaşları buna izin vermezdi. Teknik direktörü buna izin vermezdi.

Reaves, “Bütün bu seri, oyundan her çıktığımda – iyi oynamamıştım – kendime kızıyordum,” dedi. “Bir keresinde oyundan çıktığımı hatırlıyorum ve o Troy’du. [Brown]Bron [LeBron James] unutmamı söylüyor. Bir nedenden dolayı bu pozisyondayım, elbette sebeplerden. Neler yapabileceğimi gösterdim ve herkes bana inanıyor. Bu nedenle, biraz mücadele ederken bile bu tür bir onay almak size kendiniz olmaya devam etme güvenini veriyor.

Reaves, her iki dizinde buz torbaları ve vücuduna sarılı havlularla dolabında oturuyordu. 34 dakika 8 saniye oynadığı süre boyunca Warriors guardları Stephen Curry, Klay Thompson ve Jordan Poole’u kovalamayı yeni bitirmişti.

Reaves birkaç kez sahaya düşmüştü ama her zaman yaptığı gibi ayağa kalktı.

Reaves’ten dürüstçe cevap vermesi istendi: Fiziksel olarak nasıl hissediyordu?

O gülümsedi.

Reaves gülerek, “Ben dürüst bir adamım,” dedi. “Bugün iyi hissediyorum. İlk üç maçta olduğumdan biraz daha iyi hissediyorum. Ama hey, bu onun bir parçası. İlk seri altı oyundan geçiyorsunuz. [Memphis’ Desmond] Yıkım, Ja [Morant]. Bu oyun, ne 92? [93, actually.] Ve bu benim ilk seferim. Bu, birinde üç üniversite sezonu.

“Yani, anında öğreniyorum. Öğreneceğim iyi veterinerler var. Dün antrenmandan sonra şut atmama izin vermediler. Eve gidip uzanmamı, ayağımı kaldırmamı söylediler. Yani, dediğim gibi anında öğreniyorum ama bu çok eğlenceli.”

Lakers serinin kontrolünü elinde tutuyor ama Reaves işin henüz bitmediğini ve Warriors’ın Çarşamba gecesi San Francisco’da oynanacak 5. Maça hazır olacağını biliyor.

Ne de olsa Warriors, son NBA şampiyonları ve hala tehlikeli Curry ve Thompson’a sahipler.

Reaves, “Bu dizi bitmekten çok uzak,” dedi. “Gidip bütün bir oyunu bir araya getirip tekrar kazanmalıyız.”