Anthony Davis, San Antonio Spurs karşısında LeBron’suz Lakers’a liderlik ediyor

Badem

Member
SAN ANTONİO –

Anthony Davis, size en iyi seçimi yaptıktan sonra bir franchise için işleri tersine çevirme baskısını ve ihtiyacını biliyor.

Ayrıca Spurs’ün Çarşamba gününe doğru art arda 17 maç kaybettiğini, çaylak Victor Wembanyama’nın varlığının zaman zaman tipik çaylak mücadeleleriyle çevrelenmiş önemli anlara yol açtığını da biliyor.

Daha önce de oradaydı. Çarşamba, bu yılın en iyi seçiminin kaçmayacağından emin oldu.

Davis dominant basketbol serisini sürdürdü ve LeBron James’in ağrıyan baldırını tedavi ederken arka arkaya oynadığı maçın ikinci gecesinde Lakers’ı 122-119’luk galibiyete taşıdı.

Wembanyama mücadele etti; dördüncü çeyreğin sonlarında arka arkaya üçlükler attı ve çizgide skoru eşitleme şansı buldu, ancak Lakers’ın zayıf bir farkla öne geçmesine izin vermek ve potansiyel bir beraberlik atışını kaçırmak için çifte ayrıldı.

Davis maçı 37 sayı, 10 ribaund ve 4 top çalmayla tamamladı. Wembanyama 13 ribaund ve 6 blokla 30 sayı kaydetti.

“Atımı buluyorum. Tabii ki daha agresif olmak,” dedi Davis. “Ancak takım arkadaşlarım iyi bir iş çıkardığında, erkekler şutlarını çekerken benim için daha kolay hareket edeceğini düşünüyorum.”

İlk başlarda Davis, Wembanyama’ya erken saldırdı ve Spurs savunmasını çevreye kadar genişletti ve burada geçen Mart ayından bu yana ilk kez birden fazla üçlük attı.

Davis ilk yarıda 24 sayıyla gidişatı belirledi, buna Fransız çaylağın üzerinden tek elle yaptığı güçlü smaç da dahil.

Lakers, zaman zaman yaptığı gibi, Davis’i ikinci yarıya dahil edemedi, Spurs onu odak noktası haline getirdi ve herkesin harekete geçmesine izin verdi.

Ancak Spurs’un vazgeçmeyi başaramaması nedeniyle Lakers’ın dördüncü turda Davis’e ihtiyacı vardı; tek sağlıklı yıldızları Wembanyama’ya bir çift önemli faul yaptı ve orta mesafeli bir şut atarak geri dönüşü sonlandırdı.

Yapmadım.

Bitime iki dakika kala Lakers 10 sayı önde olmasına rağmen, 17.3 saniye kala üç sayı öne geçmek için Davis’in bir çift serbest atış atması gerekiyordu ve Spurs son bir şans elde etti. Wembanyama temiz bir görünüme sahipti ama geniş kaçırdı ve NBA’deki en uzun ikinci mağlubiyet serisi 18’e çıktı. Davis, uygun bir şekilde ribauntu yakaladı ve dördüncü çeyreği 11 sayı ile bitirerek San Antonio’yu geride bıraktı. Davis son bir Hail Mary geçişini bile yakaladı.

“Açıkçası son derece yetenekli. Bu gece gördüğümüz gibi üç seviyeli bir golcü. Açıkçası ona karşı oynamak eğlenceli,” dedi Davis. “Yurtdışında geçirdiği zamandan yaz ligine ve sonrasında tabii ki şu ana kadar kendisinden çokça bahsediliyor. Açıkçası takım zor durumda ama o son derece iyi oynuyor. Onları oyunlarda tutabiliyor.”

Lakers, dördüncü çeyrekte 45 sayı atmasına rağmen hayatta kalmayı başardı; dakikalar çoğunlukla yedek kulübesinde en iyi savunma oyuncuları Cam Reddish ve Jarred Vanderbilt ile oynandı.

“Faul yapamam. Üçlülerden vazgeçemiyorum. Davis, “Topa sahip çıkmalıyız” dedi. “Ve hücum tarafında infaz yapın. Basit. Onların yaptığı hiçbir şey yok. Bazı top kayıpları yaşadık, hücumda bazı yanlış iletişimler yaşadık, bazıları savunmada. Gerçekten bu kadar.”

İki takım Cuma günü San Antonio’da tekrar karşılaşacak.