Anthony Davis neden 'herkesi savunurken çok rahat'

Badem

Member
Lakers, dördüncü çeyreğin sonlarında Anthony Davis'in savunmayı değiştirerek tehlikeli Paul George'u savunmaya geçirmesiyle Clippers'a karşı bir puanlık zayıf bir farka sahipti. 6-10 Davis savunmanın alçakta çömeldi, ayaklarını hareket ettirdi, George'u önünde tuttu ve kaçırdığı şutu atarken kanat oyuncusunun işini zorlaştırdı.

Birkaç oyuncu sonra ikisi skoru eşitleyerek oyuna geri döndüler. Davis defansif duruşuna geri döndü ve George da hücuma geri döndü. Davis yine George'u önünde tuttu ve onu başka bir kaçırılan şuta zorladı.

Pazar gecesi Crypto.com Arena'da Clippers'ı 106-103 mağlup eden Lakers için büyük anlardı bunlar; Davis'in neden NBA'deki en iyi savunma oyuncularından biri olarak kabul edildiğini ve Lakers'ın neden savunmaya bağlı olduğunu bir kez daha gösterdiği anlar. savunmalarını sahanın herhangi bir noktasına demirlemek için merkez.

“Evet, açıkçası [George is] olağanüstü bir oyuncu. Harika hareketleri var. İyi top atabiliyor, araba kullanabiliyor. Tüm numaralar ve buna benzer şeyler” diyen Davis, bir blok ve üç top çalmanın yanı sıra 22 sayı ve 10 ribauntla oynadı. “Yani benim işim önde kalmak ve işleri onlar için zorlaştırmak. Bu ligde herkesi savunurken çok rahatım. Birden beşe kadar çoğu pozisyonu koruyabildiğimi gösterdim. Ve takımım bu adamları koruyacağıma ve savunmada bizim için oyun oynayacağıma çok güveniyor. Dolayısıyla ne zaman böyle bir oyuncuyu durdursanız kendimi çok iyi hissediyorum.”

Davis'in 10:11 oynadığı belirleyici dördüncü çeyrekte sekiz sayı attı. Ancak Lakers adına maçı kurtaran şey Davis'in savunmasıydı. Elbette bu onun için yeni bir şey değil. Bloklu şutlarda (2,6) ligde dördüncü, ribaundlarda (12,3) ikinci sırada yer alıyor.

İster postta olsun, ister şutları bloklasın, ister kanattaki oyunculara karşı oynasın, Davis neden birinci sınıf bir defans oyuncusu olduğunu kanıtlıyor.

Lakers koçu Darvin Ham, “Bu yüzden bana göre yılın savunma oyuncusu listesinde üst sıralarda yer almalı” dedi. “Çemberi koruma, arada oynama, ellerini gösterme, ayaklarını hareket ettirme, üç sayı çizgisinin ötesinde savunma yapma, faul yapmama ve oyuncuları zor durumlara sokma konusundaki çok yönlülüğü.”

Christian Wood Lakers'a adım attı

Christian Wood, son üç maçında Lakers'a önemli bir katkı sağladı.

Bu süre zarfında dakikaları maç başına 20,5'e çıktı. Ve bu süreçte %53,3 şut oranı ve maç başına 6,5 ribaund ile 12,0 sayı kaydetti.

Clippers'a karşı yine sağlam bir performans sergiledi, 10 ribaund aldı, 9 sayı attı ve iyi savunma yaptı.

“Bu benim için güvendir. Ben kendine güvenen bir oyuncuyum” dedi Wood. “LeBron gibi adamlar [James]AD, DLo [D’Angelo Russell]AR [Austin Reaves], gol atma konusunda bana güveniyorlar. Sanırım sezonun başlarında savunmaya daha çok alışıktım ve yardımcı oyuncu olmaya çalışıyordum ve AD'nin ribaundlarda yardıma ihtiyacı vardı. Artık daha çok 'Oraya çıkın ve şansınız varsa gol atmaya çalışın' gibi. Değilse, top sürmeyi bırakın, ikinci tarafa geçin ve guardlar size bir göz atmaya çalışacaklar… Kendimden emin bir şekilde şut atıyorum.”