Anthony Davis, Lakers’a 2. maçta ‘büyük paralar’ kazandırmaya hazır

Badem

Member
DENVER —

Lakers antrenörü Darvin Ham Çarşamba günü takımın otelinde medyayla buluştuğunda, Denver Nuggets’ın başlangıç kadrosunun önceki gece Batı Konferansı finallerinin 1. Maçında sahip olduğu boyut avantajı sorulduğunda “yeniden ayarlamak” kelimesini kullandı.

Ham, Perşembe gecesi 2. Maçta kadro değişikliği olup olmayacağını açıklamadı. Ayrıca herhangi bir oyun planı değişikliği sinyali vermedi.

Birinci yılın koçu Ham, tüm sezon boyunca hiçbir zaman önceden elini göstermedi ve şimdi de başlamayı düşünmüyordu. Yedi serinin en iyisi serisinde 2-0’ın gerisine düşmemek için takımının daha iyi oynaması gerektiğini biliyor.

“Yeniden kalibre etmemiz gerekiyor. Memphis’e karşı işe yarayan bazı şeylerin mutlaka Golden State’e karşı işe yaraması gerekmeyecektir,” dedi Ham, takımın play-off’taki ilk iki rakibine atıfta bulunarak. “Golden State’e karşı kullandığımız bazı şeyler mutlaka Denver’a karşı işe yaramayabilir.

“Yani büyüklük ve diğer şeyler bir yana, kimi koruduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Nasıl bir takımla oynadığımızı bilmemiz gerekiyor. Ve yine uygun enerji ve aciliyetle kendimize bir iyilik yapmalıyız.”

Ham’in Golden State’e karşı 6. maçta 6-8’lik ve hücumda sınırlı Jarred Vanderbilt yerine 1,80’lik Dennis Schroder’la başlaması mantıklıydı çünkü Warriors daha küçük bir takımdı.

Ancak Schroder, 6-4 D’Angelo Russell ve 6-5 Austin Reaves ile birlikte Nuggets’a karşı başladığında, Nuggets, arkalıklara hakim olmak için Lakers’ın boyut eksikliğinden yararlandı.

Bu, LeBron James ve Anthony Davis’in üzerinde daha uzun bir Nuggets takımıyla mücadele etmeleri için ribaund baskısını artırdı.

Nuggets, ilk çeyrekte Lakers’ı 22-6 ribauntla geride bıraktı; bu, Lakers’ın rebound mücadelesini 47-30 kaybetmesiyle gelecek şeylerin işaretiydi. Denverlı Nikola Jokic, maçın en yüksek 21 ribaundunun 12’sini ilk çeyrekte aldı.

Denver Nuggets’ın pivotu Nikola Jokic (15), Lakers’ın 1. maç mağlubiyetinin son dakikasında, Lakers forveti Anthony Davis (3), forvet Rui Hachimura’nın (28) önünde faul yaptı.

(Robert Gauthier / Haberler)

“Michael Porter 6-10 yaşında. Aaron Gordon, 6-8 ya da onun gibi bir şey. Jokic 6-11. Mesela adamlarımız küçük,” dedi 1,80 boyunda olan ve 10 ribaund alan Davis. “Yani, eğer gidip şut çekmeye çalışırsam, o zaman onlar da ribauntu geçmeye çalışırlar. Bu sadece üzerlerine ceset koymakla ilgili.

“Bir ceset bulmak yerine topa baktığımız için ribaund alma fırsatlarımız oldu. Maça başlarken çok fazla hücum ribaundu aldılar. Yani bu bizim fiziksel olmamızla ilgili. Şut kalkıyor, vücudunu vücuda koyuyor ve sonra ribauntu alıyor.”

Davis, Lakers’ın yapılabilecek ayarlamalar olduğunu bildiğini ve buna kadromuzun da dahil olduğunu söyledi.

Vanderbilt belki de Lakers’ın en iyi kanat savunucusuydu. Rui Hachimura, ikinci yarının çoğunda Jokic’i savunurken yeteneğini gösterdi.

Yani kimin başlayacağı konusunda Lakers’ın seçenekleri var.

Davis, “İstikrarlı basketbol oynayabilecek, suyu tutabilecek veya bir adım daha ileri gidebilecek, bağlantı kurabileceğimiz ve gidebileceğimiz adamlarımız var, bir grup adamımız var” dedi. “Ekibimizde böyle bir derinliğe sahip olduğumuzu bilmek bizi çok rahatlatıyor. Farklı adamları devreye sokma şeklimiz sürekli ve devam eden bir süreçtir.

“Bu yüzden harika bir kadroya sahibim. Etrafımda olan ve fikir veren koçlarım açısından ligdeki en iyi kadroya sahip olduğumu hissediyorum ve her şey söylendiğinde ve yapıldığında iyi bilgiye dayalı bir karar vermeme izin veriyorlar. Ama bu harika. Rui’den Vando’ya ve Lonnie’ye [Walker IV]bağlayabileceğimiz farklı adamlar var.

Lakers, Jokic’i yavaşlatacak bir yol bulmuş olabileceklerini düşünüyor. İkinci yarıda Hachimura’yı Nuggets’ın merkezine koyduklarında bu Davis’in daha fazla dolaşmasına olanak sağladı.

Ancak Davis, Nuggets’ın maça hazır olacağını ve Gordon’un sayı ve ribaund konusunda daha iyi bir konumda olacağını biliyor.

Bunu akılda tutarak Davis’e aynı anda hem dolaşımda hem de Gordon’u savunmada nasıl etkili olabileceği soruldu.

Davis gülerek, “Bu yüzden bana büyük paralar ödüyorlar” dedi. “Bunu çözmem lazım. Bu kadar. Bunu çözmem ve herkese yardım etmem gerekiyor. Benim bu takımdaki işim bu; savunmada herkese yardım etmek, oyuncuları korumak. Açıkçası Gordon bu play-off’larda oynadığımız herkesten farklı bir canavar ve ben de bir nevi o gezgin adam gibiyim.

“O daha büyük bir adam. Ona lob atıyorlar. Boyalı alanda iyi savunma yapıyor, hücum ribaundları alıyor ve buna benzer şeyler yapıyor. Bu yüzden çok fazla yardım edip, geçen maçta aldığı hücum ribaundlarını almasına izin veremem, bunu benim Rui ve Joker’le yapmamla. [Jokic]. Yani, sahaları karıştırmanız gerekiyor. Oyunun akışını okumam ve Rui’nin onu yakalayıp yakalamadığına karar vermem gerekiyor. Tamamen taahhütte mi bulunacağım, yoksa Gordon’ı kutudan mı çıkaracağım, yoksa gidip arka tarafta birileri benden yardım mı alacak?

Lakers’ın ayrıca Russell’dan daha fazlasına ihtiyacı var. Nuggets tüm maç boyunca ona saldırdı ve gardiyan Bruce Brown Çarşamba günü gazetecilere “en iyi savunma oyuncusu değil ama kesinlikle çabalıyor” dedi.

Play-off’larda 15.1 sayı ortalamasıyla oynayan Russell, saha dışından 11’de sadece 4 sayı atabildi, üç üçlük atmayı kaçırdı ve maçı sekiz sayıyla tamamladı.

Ham, “D’Angelo’ya mesajım, pozitif enerjiyle devam etmesi, oyunun tadını çıkarmaya devam etmesidir” dedi. “Çok heyecanlı bir oyuncu. Kendinizi üzmeyin ve agresif ve iddialı kalın.