Anthony Davis, Lakers, Suns'ı yenmek için 22 sayı farkını sildi

Badem

Member
Taraftarlar Cuma günü üçüncü çeyrekte LeBron James'in potayı sarsacak bir güçle topu potaya doğru attığını veya Anthony Davis'in Phoenix Suns'ın smaç girişimini reddettiğini görmüş gibi heyecanla ayağa kalktılar ve kükrediler.

Aslında ikisi de olmadı.

Binadaki çoklu görevliler Freddie Freeman'ın mükemmel solak vuruşunun Dodger Stadyumu duvarının üzerinden bir beyzbol topu göndermesini, Dünya Serisi 1. Maçının Crypto.com Arena'nın bütün gece olduğu kadar gürültülü olmasını izlediler.

Daha sonra bu heyecanı ateşleme sırası Lakers'a geldi.

Sezon açılışında olduğu gibi Davis sahadaki en iyi oyuncu gibi oynadı, dördüncü çeyrekte taraftarlar onun için “MVP” diye tezahürat yaptı, sanki New York Yankees'in Nestor Cortes'ini derinden ele geçirmiş gibi. Davis, Suns'ı domine ederek Kevin Durant ve Devin Booker'ı geride bırakarak Lakers'ın 22 sayı geriden gelerek 123-116'lık galibiyet almasına yardımcı oldu.

Lakers, 2010-11 sezonundan bu yana ilk kez sezonu üst üste galibiyetle açtı.

Davis, “Ben sadece oraya basketbol oynamaya gidiyorum” dedi. “Açıkçası takım benim yerime topu vererek iyi bir iş çıkarıyor. Erkekler şut atıp oyun oynarken daha kolay oluyor. Bir nevi… benim için zemini açıyor. Kendime zemin açtığımız pek çok güzel plan hazırladık. [James], [Austin Reaves], [D’Angelo Russell]. Biz sadece çalışıyoruz, doğru oyunu oynuyoruz.”

Davis, Minnesota Timberwolves'a karşı ilk maçta 36 sayı attıktan sonra 35 sayı attı ve Batı Konferansı'nın favorilerinden ikisine karşı arka arkaya dominant maçlar çıkardı.

Reaves, “Bunu yapıyor” dedi. “Öyle değil [abnormal] onun yapmakta olduğu şeyi yapması için. Takımımızın en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Ve onun üzerinden oynadık. Ve kendisi o kadar üst düzey bir yetenek ki her gece dışarı çıkmasını ve dominant olmasını bekliyorum. Yani yaptığı şey bir bakıma gerçekçi değil ama onun birçok açıdan oyuna hakim olmasını bekliyorum.”

İlk maçın aksine Lakers, Davis'e dışarıdan hava desteği verdi ve 27 şutun 14'ünü üç sayılık mesafeden attı; 13'ü ilk çeyreğin sonunda 22'ye çıktı. Suns'ın sıcak şutlarına erken karşı koydular ve ikinci saniyenin sonlarından itibaren oyuna geri dönmeye başladılar.

Reaves yedi üçlükten beşini atarak maçı 26 sayıyla tamamladı.

Lakers guardı Austin Reaves (sağda), Cuma gecesi topu Suns forveti Royce O'Neale'den korumak için vücudunu kullanıyor.

Lakers guardı Austin Reaves, Suns'ın forveti Royce O'Neale'den topu korumak için vücudunu kullanarak, Cuma gecesi kazandığı yedi üçlükten beşini attı ve 26 sayı kaydetti.

(Eric Thayer / Associated Press)

James, “Buraya geldiğinden beri AR'de gördüğüm şeyin aynısı” dedi. “Sadece son derece rekabetçi bir oyuncu, önemli atışlar yapıyor ve anı yaşamaktan çekinmiyor.”

Antrenör JJ Redick daha da ileri gitti.

Redick, Reaves hakkında “Onun iyi olduğunu biliyordum” dedi. “Bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. O muhteşem bir basketbol oyuncusu.”

Davis'in ilk yarıdan hemen önceki bloklu şutu Lakers'a üçüncü çeyreğe ivme kazandırdı; James ve Reaves derinden ısınıp Davis'e içeriyi açtılar.

James, seyircilerin tekrar coşmasını sağlamak için iki asistle (biri Gabe Vincent'a turnike, diğeri Rui Hachimura'ya üç asist) maçın sonlarına doğru bitirilmesine yardımcı oldu. James maçı 21 sayı ve 8 asistle tamamladı.

Ancak bunların hiçbiri Freeman'ın derinlere inmesinden sonraki kükreme gibi değildi.

Reaves, “Bana tezahürat yaptıklarını sanıyordum” dedi. “Dürüst olmak gerekirse neler olduğunu bilmiyordum. Sonra ekrana baktım ve onun nükleer bombayı vurduğunu gördüm.”

Lakers cumartesi gecesi Sacramento Kings'i ağırlayacak ve James üst üste ikinci gecede oynamayı planlıyor.